ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Consiliul Național al Ordinului Medicilor din Franța a anunțat luni că a depus o plângere împotriva a șase medici, printre care și profesorul Didier Raoult, specialist în boli infecțioase de renume mondial, după remarcile controversate asupra epidemiei COVID-19, informează France24.

Contactat de AFP, Consiliul Ordinului (Cnom) a confirmat aceste informații, dezvăluite de agenția de știri medicale APMNews. Contactat de AFP, Consiliul Ordinului (Cnom) a confirmat aceste informații, dezvăluite de agenția de știri medicale APMNews, fără alte detalii.

Organismul a examinat la începutul lunii decembrie o serie de plângeri sau rapoarte care vizau medicii pentru fapte sau declarații făcute public despre pandemia de coronavirus.

Organismul a examinat la începutul lunii decembrie o serie de plângeri sau semnalări care vizau medici pentru fapte sau declarații publice despre pandemia de coronavirus și a decis să sesizeze camerele disciplinare de primă instanță sau să se alăture unei plângeri în curs împotriva a șase medici.
 
Printre cei vizați se numără celebrul profesor Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar (IHU) Mediterranee Infection din Marsilia, susținător al hidroxiclorochinei, și medicul infecționist Christian Perronne, cel care de curând spunea că toate aceste măsuri sunt luate astfel încât francezii să ceară un vaccin și acuza faptul că oamenii au fost hipnotizați de politica fricii.

Didier Raoult se află în centrul unei controverse pentru că a criticat gestionarea crizei de către autorități și conflictele de interese în cercetarea internațională privind tratamentul COVID-19. Cuvintele lui au determinat consiliul departamental al Ordinului Medicilor să apeleze la jurisdicția disciplinară.

În ceea ce-l  priveștepe pe profesorul Perronne, Asistența publică - Hôpitaux de Paris (AP-HP) a anunțat joi că acesta a fost demis, pentru că a afirmat că pacienții Covid reprezintă un avantaj financiar pentru medici, dar și pentru unele observații controversate privind hidroxiclorochina.