ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De când Roe vs. Wade a fost răsturnată vara trecută, mass-media din întreaga lume au fost fixate pe războaiele avorturilor din America. Poveștile sunt previzibile și urmează modele specifice. Există povești care susțin că femeile vor muri din cauza lipsei de asistență medicală dacă avortul nu este accesibil; povești de interes uman despre femeile care nu pot avorta copii cu handicap, cu povești care insistă că este crud și tragic să împiedici acest lucru; și sondaje care susțin că legile pro-viață sunt combătute de marea majoritate a americanilor, scrie LifeSiteNews. 

Și apoi există parada neîncetată a celor pro-avort, prezentându-i ca pe niște eroi asediați aflați în prima linie a asistenței medicale feministe. Cu alte cuvinte „Eroii în alb”, sunt personaje principale și în acest context.

The Guardian, de exemplu, a publicat recent un eseu stufos care o slăvește pe Leah Torres, avortista din Alabama. Poate vă amintiți că Torres este femeia care a răspuns cândva la un tweet în care era întrebată dacă auzea fetușii țipând în timp ce îi avorta, spunând următoarele: „Știi că fetușii nu pot țipa, nu? Eu le secționez cordonul 1, așa că nu se poate. Nu-mi voi cere scuze pentru că practic medicina.” 

Revista Ms. Magazine a acordat același tratament doctorului Curtis Boyd, care a început să avorteze copii înainte de Roe și a continuat timp de decenii, ucigând atât de mulți copii nenăscuți înainte de naștere încât numărul său a reprezentat de fapt un procent din cei care au fost uciși legal sub regimul Roe. Ceea ce profilul nu a menționat este că Boyd însuși a recunoscut că ucide: „Oare ucid? Da, omor. Știu asta". Jurnaliștii care scriu aceste profiluri nu recunosc așa ceva.  

KETV Omaha a publicat un articol în care se menționa faptul că unii furnizori de avorturi au înregistrat „o creștere a numărului de femei care caută ajutor în legătură cu sarcinile lor". Unul dintre cei doi furnizori pe care articolul îi citează ca fiind acolo pentru ca femeile să fie „ajutate cu sarcinile lor" este faimosul „medic” Leroy Carhart. Articolul, în mod nesurprinzător, nu include caracterizarea lui Carhart însuși despre ceea ce constă acest „ajutor" - în cuvintele sale, „zdrobirea" craniului unui copil. El însuși folosește cuvântul „bebeluș" - când un jurnalist BBC uimit, care l-a intervievat. l-a întrebat de ce a folosit acest termen, Carhart nu și-a cerut scuze.  

„Cred că este un bebeluș, iar eu folosesc [cuvântul] acesta cu pacienții", a spus el. 

„Și nu aveți o problemă ... cu ... uciderea unui copil?", a bâiguit jurnalistul. 

Carhart: „Nu am nicio problemă dacă se află în uterul mamei."

Mother Jones a ales să acorde un interviu elogios doctorului Warren Hern, un alt avorționist care a avertizat că se vor întâmpla lucruri îngrozitoare în urma deciziei Dobbs. Mother Jones a ales să nu includă propria descriere a lui Hern despre ceea ce ei numesc „îngrijirea avortului". La o conferință a avortorilor, Hern a descris modul în care se efectuează un avort prin dilatare și evacuare, proces în urma căruia copilul este rupt fizic în bucăți: „Am ajuns la un punct în această tehnologie particulară în care nu mai există posibilitatea de a nega un act de distrugere din partea celui care efectuează fizic avortul. Este în fața ochilor. Senzațiile de dezmembrare trec prin forceps ca un curent electric." 

Acestea sunt doar câteva exemple. Acea mână de avorționiști - prezentați cu strălucire ca fiind campioni ai „drepturilor omului" - au recunoscut ei înșiși că munca lor implică dezmembrarea și zdrobirea craniilor bebelușilor; că această muncă constituie uciderea unei ființe umane; și că, chiar dacă aceste ființe umane sunt „suficient de avansate pentru a avea laringe", ele nu au „nicio posibilitate de a țipa", deoarece avorționistul „secționează laringele”. Acestea sunt cuvintele lor, nu ale mele. Dacă presa ar fi dispusă să relateze ce se întâmplă în timpul unui avort - și cui i se întâmplă un avort - în loc să tipărească articole de fanfaronadă pentru cei care fac avorturi, poate că am putea avea în sfârșit o discuție onestă despre ce este vorba în această problemă.