ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul creșterii numărului de infectări cu virusul Covid, autoritățile din Grecia au anunțat că vaccinarea va deveni obligatoriu la nivelul mai multor categorii profesionale, printre care se numără și medicii, conform Evenimentul Zilei.

Măsura pare să vină din cauza răspândirii rapide a coronavirusului, fapt care a determinat ca barurile, restaurantele și discotecile din Grecia să funcționeze cu noi reguli legale privind capacitatea, doar pentru cilenți permanenți.

„Aceste măsuri de urgență urmăresc să limiteze răspândirea virusului la vârste mai mici, astfel încât să avem cu toții o vară mai liberă, dar, cel mai important, o vară sigură. Începând cu 8 iulie, restaurantele, barurile, cluburile și locurile de divertisment vor funcționa numai cu clienți permanenți și în conformitate cu regulile legale privind capacitatea”, a declarat Nikos Hardalias, ministru adjunct.

Până în momentul de față, doar 38% dintre cetățenii greci s-au vaccinat cu ambele doze, iar pentru a stimula campania de vaccinare, Guvernul a început să le ofere cetățenilor cecuri în valoare de 150 de euro, pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. La fel ca la noi, autoritățile speră să atingă până în toamnă procentul de 70%/.

Până atunci, guvernul grec a decretat ca vaccinarea cadrelor medicale să fie obligatorie: ”Guvernul (…) dispune recomandarea Comitetului Național grec de Bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a declarat Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt.