ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14.25 Mai mulți medici, asistenți medicali și infirmiere de la Spitalul Floreasca au anunțat luni, printr-un comunicat, că întrerup activitatea, urmând să asigure asistența doar pentru urgențele „majore”, potrivit Agerpres.

„Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgență Floreasca dorește să își exprime îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei a tuturor celor implicați. Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil ca, înainte de finalizarea oricărei anchete, să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran”, afirmă semnatarii comunicatului.

Ei solicită Ministerului Sănătății să ancheteze „mai ales” situația care a permis să se ajungă la cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operație.

„Solicităm Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul, dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital. În aceste condiții, medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru, cât și al pacienților pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistență medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare”, se arată în comunicat.
 
Știrea inițială

Mircea Beuran a fost demis din funcția de conducere a secției de Chirurgie a Spitalului Floreasca, însă își va putea exercita în continuare profesia de medic, anunță surse citate de Mediafax.  Medicul Mircea Beuran a precizat de mai multe ori că el nu se afla în sala de operație atunci când a avut loc tragedia din sala de operații, fiind chemat să ajute echipa medicală.

Direcția de Sănătate Publică a dat amenzi în valoare de 260.000 de lei Spitalului Floreasca din Capitală, după ce, la finalul lunii decembrie, o pacientă a luat foc pe masa de operație. Totodată, potrivit România TV, șeful secției de Chirurgie, medicul Mircea Beuran, a fost demis din funcție, după raportul Corpului de Control trimis de ministerul Sănătății.

Medicii care au participat la operația în care a avut loc tragicul incident au fost amendați cu circa 2.000 de lei fiecare.
 
Toate aceste măsuri au fost luate după ce, pe 22 decembrie, o pacientă în vârstă de 66 de ani a ars în sala de operație a Spitalului Floreasca, în timpul unei intervenții chirurgicale. Incidentul a ieșit la iveală aproape o săptămână mai târziu.
 
Femeia, care era bolnavă de cancer, a suferit pe 40% din suprafața corpului și a murit pe 29 decembrie. Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.