ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Adina Alberts a postat pe contul său de socializare un mesaj prin intermediul căruia trage un semnal de alarmă privind companiile farmaceutice și locul pe care îl ocupă acestea în topul sponsorizărilor.
 
Alberts spune că în topul celor mai mari companii farmaceutice din lume, care a cheltuit cel mai mult pe sponsorizări ale unor medici și asociații de medici din România, se află Johnson&Johnson. Pe locul al treilea la același tip de sponsorizări s-ar afla Pfizer, care ar fi sponsorizat medici și asociații medicale române cu 3,5 milioane de lei. Pe de altă parte, AstraZeneca ar fi sponsorizat medicii cu  1,1 milioane de lei.
Adina Alberts spune că românii ar trebui să tragă singuri concluziile, iar în comentariile postării a trecut și sursele acestor informații pe care le-a publicat.

 „În topul celor mai mari companii farmaceutice din lume, conform Wikipedia, pe locul întâi se află compania Johnson&Johnson, companie care a cheltuit pe sponsorizări medici și asociații de medici din România, nu mai mult de 550 000 de lei în 2019, conform anm.ro. Pfizer, care în clasamentul Wikipedia este pe locul 3, și care până în februarie anul trecut, în România avea 330 de angajați în două unități localizate în București și Cluj-Napoca, fabrica din Cluj fiind preluată ulterior de GSK , a sponsorizat cu aproximativ 3,5 milioane de lei medici și asociații de medici din România în 2019, de departe aceasta reprezentând cea mai mare sumă cheltuită în acest mod, referindu-mă aici la companiile care dezvoltă în prezent vaccinuri anticovid. AstraZeneca a sponsorizat în 2019, medici și asociații de medici din România cu doar cu 1,1 milioane lei. Concluziile… Vă invit să le trageți fiecare dintre dvs. Sursele le găsiți în comentarii”, scris Adina Alberts pe contul său de Facebook.
 
Zilele trecute, tot într-un mesaj postat pe Facebook, dr. Adina Alberts a spus că primește mesaje de la unele cadre medicale care îi cer părerea în privința vaccinării. Potrivit dr. Alberts, aceștia nu trebuie să se vaccineze dacă nu vor să facă acest lucru. Mai mult, nici nu vor fi sancționați în niciun fel dacă aleg să nu se imunizeze.

”Dragi colegi, NU TREBUIE SĂ VĂ VACCINAȚI DACĂ NU VREȚI, cel puțin deocamdată! Aveți încă dreptul de a alege și nu vă va da nimeni afară din posturile dvs.  De altfel, protagoniștii campaniei televizate de promovare a vaccinării în România, doctori de renume, au făcut public doar afirmații de genul ” și eu mă vaccinez” sau „și eu mă voi vaccina”. Niciunul nu a făcut-o practic, în fața camerelor de filmat. Ceea ce mă face să cred că suntem manipulați”, a spus printre altele dr. Adina Alberts.