Medicul Adina Alberts se opune desfășurării examenelor, care pun în pericol sănătatea copiilor: „De unde și până unde acest orgoliu nemăsurat al dnei Ministru? De ce nu anulează examenele așa cum au făcut state cu modele educaționale de top?”

Medicul Adina Alberts critică dur decizia ministrului Educației, Monica Anisie, de a organiza examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, în ciuda faptului că elevii din România riscă să se infecteze cu coronavirus. Alberts dă ca exemplu sistemul de educație din Finlanda, unde elevii nu dau examene până la 16 ani, și spune că Monica Anisie nu înțelege pericolele care decurg din deciziile ei.
”Stimați urmăritori, probabil că mulți dintre dvs cunoașteți că unul dintre cele mai performante sisteme educaționale din lume este cel finlandez.
Știți la ce vârstă dă un elev din Finlanda primul examen din viața lui?!a 16 ani!
Până la această vârstă nu există note, scos la tablă, lucrări de control, teze, evaluări, testări, capacitate, teme pentru acasă, stres, epuizare, etc.
Învățământul finlandez se bazează pe transdisciplinaritate, proiecte, gândire creativă, relații interumane. Și nu pe cifre, memorie și severitate!
Un copil de 8-9 ani are ca proiect, de exemplu, să afle cât cântârește un cuib din surcele care va trebui să găzduiască pasărea X, pasăre care în curând va avea pui. Intricarea noțiunilor de zoologie (cum apar puii, câte ouă va avea pasărea), cu cele de matematică (ce suprafață trebuie să aibă cuibul, ce dimensiuni au ouăle/puii), continuânt cu observarea naturii (cum arată un astfel de cuib), și terminând cu construirea efectivă a cuibului pe care în final îl cântărește, mi se pare un deziderat împosibil de atins în învățământul românesc.
Copiii sunt evaluați, dar într-un mod unic, bazat pe cunoașterea îndeaproape a elevului de către profesor, și vice-versa, pe prietenie, susținere, înțelegere și încredere.
*Dragii mei, sunt om care pricepe multe, care studiază și se informează mereu. Nu voi avea vreodată pretenția absurdă că le știu pe toate, dar dreptul de a avea o opinie despre ORICE vreau eu, și curajul de a exprima public ceea ce gândesc, nu mi le va lua nimeni, niciodată.
Sunt un om pragmatic, iar atunci când văd o hibă încerc să găsesc soluția. Profesia mea m-a antrenat SĂ REZOLV. În chirurgie nu se poate altfel! Și mi-aș fi dori ca mulți dintre guvernanții noștri să fi avut aceeași obsesie pe care o am eu. Dorința permanentă de a găsi cele mai bune soluții!
*Din păcate clasamentele PISA care evaluează sistemele educaționale din lume în funcție de performanțele elevilor în vârstă de 15 ani, ne poziționează pe noi, românii, pe ultimele locuri din Europa. Chinul vieții copilului din România, care se numește școala, a dus la "performanța” de a avea peste 40% dintre elevi catalogați ca fiind analfabeți funcțional. Acești copii pe care mulți dintre dvs îi denigrați, îi considerați idioți, dobitoci, cretini, ei au ajuns așa NU DIN VINA LOR!!!
Ci din vina adulților din jurul lor, a societății care a permis, deci implicit și a școlii greșit înțeleasă și greșit legiferată și practicată!
*Parcă am uitat cu toții, zilele acestea, când discuțiile legate de Evaluările Naționale au luat avânt, că în fruntea Statului este UN PROFESOR.
Stimate Domnule Președinte Klaus Iohannis, dacă tot ați decretat Stare de Urgență și ne-ați spus că pandemia aceasta este grea și periculoasă, dacă tot ați decis ca izolarea și distanțarea socială sunt vitale pentru noi acum, de ce ministrul Anisie din "guvernul dvs” nu reușește să înțeleagă că modul în care a decis să organizeze aceste examene, este defectuos și periculos pentru sănătate?
Avem un sistem de învățământ la pământ. De unde și până unde acest orgoliu nemăsurat al dnei Ministru? De ce nu anulează examenele așa cum au făcut state cu modele educaționale de top?! Bacalaureatul Internațional s-a anulat! Bacalaureatul franțuzesc s-a anulat. La fel și cel olandez. Bacalaureatul românesc de ce nu se anulează? Care este relevanța acestui examen? De ce să riști sănătatea a câtorva milioane de români?! Nota de la Bac-ul românesc nu folosește la ABSOLUT NIMIC.
Vă întreabă un om care a trecut prin toate examenele și evaluările vremurilor sale, trepte, bacalaureat, admitere, licență, rezidențiat, concurs pe post, doctorat, specialitate, primariat, și încă vreo 300 altele...Pffff!
#SanatateaTAPrioritateaMEA”, scrie Adina Alberts pe Facebook.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Coșmarul de 15 minute – Te culci Om și te trezești, Doamne ferește, Gândac!

Mărturisirea lui Zelenski care pune Războiul din Ucraina sub Semnul Întrebării

Exclusiv EVZ. Ion Cristoiu o deconspiră pe influențărița cîțistă Ana Morodan, reținută pentru droguri și alcool la volan: ”Se confirma mașinăria infernală pusă la cale de servicii”

Când or să cadă avioanele din cauza vaccinării piloților cine o să plătească? Comandantul aeronavei aterizate de urgență pe Otopeni și-a pierdut cunoștința în timpul zborului. Dacă secundul era la toaletă azi aveam 184 de morți plus personalul TAROM

Ucraina zdrobește România: Intră cu Bîstroe în rețeaua transeuropeană de transport pentru Dunăre - Marea Neagră

Elena Radu: Vor să înstrăineze peste 240 de regii și peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat, între care Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța. PETIȚIE CONTRA JEFUIRII ROMÂNIEI
Recomandările noastre

Ce a fost Masacrul de la Fântâna Albă din 1 aprilie 1941? NKVD-ul a vrut să scape de românii patrioți, anticomuniști. Supraviețuitorul Petru Huțan: „Trăgeau după noi ca după iepuri”. Victor Roncea: O mărturie video pentru ISTORIE

1 aprilie 1941, una dintre cele mai negre zile din istoria poporului român. 82 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă. MĂRTURII de la fața locului și VIDEO cu supraviețuitorul Petru Huțanu
Secțiuni: Educație
Persoane: Adina Alberts Monica Anisie
Subiecte: Bacalaureat examen de capacitate Pandemia Coronavirus, pneumonia din Wuhan Sistemul de învățământ
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)