Declarațiile unor miniștri ai Cabinetului Cioloș, pe marginea Legii Salarizării, sunt taxate de lideri ai sindicatelor aflați în aceste ore la negocieri. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat marți, inainte de a intra la discuțiile dintre sindicaliști și guvern,  pe tema Legii salarizării, că nu se pot face creșteri spectaculoase de salarii pentru că bugetul este limitat, iar țara este în criză.  

Ministrul Raluca Prună a declarat jurnaliștilor, înainte de a intra la discuțiile cu liderii patraonatelor și ai sindicatelor, că a venit cu gândul de a obține o reglementare bună cu privire la salarizare și că "suntem o țară în criză, trebuie să știe asta sindicaliștii". 

"Criza faptului că avem un buget limitat și vorbesc încă o dată despre criză, pe care o limitez strict la sectorul meu, la faptul că aș dori să pot să propun creșteri salariale, încă o dată, pentru consilierul de probațiune, de exemplu, și nu am bani să o fac, despre această criză discut, dar nu mă las", a explicat Raluca Prună. 

În replică la afirmația ministrului tehnocrat medicul Florin Chirculescu, președintele Federației Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”,  a postat pe Facebook un comentariu, cu trei întrebări adresate tinerilor frumoși și liberi. 

”1) În ce țară de pe Pământ (cu excepția Coreeei de Nord) își mai permite un ministru al justiției să anunțe că țara e în criză și că sindicatele să țină cont de asta?
2) În ce țară de pe Pământ (cu excepția Coreei de Nord) își mai permite un ministru al muncii să susțină, fără discernământ, o lege a salarizării teleportată din birourile altui minister?
3) În ce țară de pe Pământ (cu excepția Coreei de Nord) își mai permite ministerul muncii să fixeze salariile angajaților ministerului sănătății, fără să avizeze ministerul sănătății asupra salariilor pe care le vor primi medicii, asistentele și personalul auxiliar? 
Dacă și restul angajaților de la Bruxelles, indiferent de cetățenie, sunt de același calibru cu tehnocrații cu care ne-am pomenit noi, nu mă mai mir de disoluția conceptului de Uniune Europeană.
N.B. Întrebarea 1) mi-a fost pusă de un brancardier din SUUB, care, fără a avea o pregătire „specifică”, s-a declarat uluit de afirmația ministresei de la justiție. Mă mai întreb, în context: cu ce Dumnezeu se ocupau tehnocrații noștri la Bruxelles? Chiar făceau politică, sau își duceau existența în niște „debarale”, după cum se vorbește, în glumă?”,  a scris chirurgul Florin Chirculescu pe Facebook.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews