ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Ioan Sârbu susține că rezultatele testelor pentru coronavirus pot fi manipulate. Fostul director al Spitalului Militar a declarat că într-un aparat de testare sunt introduse șase probe, iar dacă una dintre ele este pozitivă și aparatul semnalizează acest lucru, toate cele șase probe sunt declarate pozitive.

„În ceea ce privește testele, sunt unele chestiuni care pe mine mă revoltă. În primul rând această comunicare haotică, ca sa nu mai înțeleagă nimeni nimic. Acest GCS (Grupul de Comunicare Strategică) este o struțocamilă care să ne comunice niște lucruri de neinteles. Este greu și pentru unii medici să traduca aceste comunicate ale GCS”, a declarat Sârbu în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV.

„Comunicarea ar trebui făcută de structura care și culege datele, adică Direcția de Sănătate Publică. Dacă noi mîine vrem să verificam aceste date, nu avem de unde, nu sunt asumate de nimeni. Dacă sunt greșite, cine răspunde? Nu semnează nimeni”, a mai spus medicul militar la România Tv.

De asemenea, el a vorbit despre o altă problemă din sistemul medical. Mai exact, despre personalul care face aceste teste. Potrivit medicului, există nenumărate probleme, de la recoltare până la transport, deoarece personalul medical nu este antrenat.

„Mai e o mare problemă, a aparatelor și personalului care face aceste teste. Suntem în situația în care aparatele nu sunt omologate. Structura responsabilă, RENAR, a refuzat să le omologheze, pentru că dădeau plus-minus 40%. Atunci guvernul și-a luat responsabilitatea și a dat-o în seama DSP-ului, care nu este abilitat.
Sunt și probleme de recoltare și transport, pentru că personalul nu este antrenat. Se transportă teste cu curiarat, cu firme private. Ajungem la procesare și într-un aparat neomologat, mi-au spus colegii mei implicați, este de 30-40%. Se introduc șase eprubete. Atunci când una din probe e pozitivă, aparatul semnalizează sonic că una din probe e pozitivă. Dacă ai ghinionul să fie proba ta în acel aparat, sunt declarate toate șase pozitive. Apoi cetățeanul, sănătos fiind, este dus într-un spital, într-o comunitate infectată, unde aproape sigur se contaminează. De aici tragedia prin care trece poporul român. Trauma psihică o vom deconta peste câteva luni”, a mai spus medicul.