ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul prof. dr. Irinel Popescu a anunțat, în exclusivitatea pentru emisiunea Academia de Sănătate de la DC News, posibilitatea tratării cazurilor grave de coronavirus cu plasmă hiperimună, prelevată de la cei care au învins boala și au în sânge anticorpii necesari. Transfuzia a 200 ml de plasmă hiperimună ar putea fi salvarea pacienților infectați cu Covid-19 la care celelalte medicamente cunoscute nu au produs ameliorări ale stării de sănătate.

„S-a pornit de la un principiu cunoscut. Serul bolnavilor care au făcut o formă de boală infecțioasă conține și remediile față de această boală - anticorpii. Primele încercări au fost făcute absolut empiric. Chinezii au fost pionierii. S-a prelevat ser de la pacienții infectați, s-a măsurat titlul anticorpilior și s-a văzut unde există o cantitate suficientă care să dea speranțe că poate fi terapeutică. S-au tratat deja mai multe cazuri.

Noua metodă se adresează cazurilor grave, la care celelalte medicamente pe care le-au încercat nu și-au dovedit eficiența și în care evoluția bolii a devenit categoric nefavorbailă, până la punctul la care s-a impus ventilația mecanică. Medicii au început să ia în considerare și introducerea în tratament a acestui ser hiperimun. (...) Starea unora dintre acești bolnavi s-a ameliorat simțitor”, a explicat prof. dr. Irinel Popescu, în exclusivitate, la emisiunea Academia de Sănătate.
 
Irinel Popescu (n. 22 aprilie 1953, Filiași) este un medic român, membru corespondent al Academiei Române, secția de Științe Medicale (noiembrie 2013). În prezent conduce Clinica de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni

Continuarea declarațiilor renumitului medic poate fi citită pe portalul DC News.