ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Medicul Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că a  luat mită de 10.000 de euro pentru a organiza un concurs pentru un post de asistent universitar pe perioadă determinată. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalului București, conform Mediafax.

Potrivit procurorilor DNA, banii i-au fost dați în decembrie 2018, atunci când Mircea Beuran era președinte al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Un medic de la Spitalul Floreasca l-a denunțat pe Mircea Beuran. „Prin acțiunile sale, inculpatul a transformat o instituție publică de prestigiu în propria , ca sursă personală de venituri ilicite. (...) Fapta inculpatului este cu atât mai condamnabilă, în contextul corupției din domeniul medical/universitar, cu atât mai mult cu cât nivelul (ridicat) de salarizare al unui medic ar trebui să aibă corespondent în integritatea acestuia”, se arată în motivarea Tribunalului București din luna februarie, atunci când medicul a fost arestat la domiciliu.

Mircea Beuran se află acum sub control judiciar în acest dosar, iar anchetatorii au pus sechestru pe un cont bancar al medicului, pentru recuperarea sumei de 10.000 de euro.