ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel București a admis o contestație depusă de Mircea Beuran și i-a revocat acestuia măsura arestului la domiciliu, urmând ca medicul să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui doctor ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" București.

Săptămâna trecută, Tribunalul București prelungise cu 30 de zile arestul la domiciliu în cazul medicului, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel București și a avut câștig de cauză.

„Admite contestația formulată de contestatorul-inculpat Beuran Mircea împotriva încheierii de ședință din data de 7.03.2020 pronunțate de Tribunalul București - Secția I Penală. Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu dispuse față de inculpatul Beuran Mircea formulată de DNA - Secția de Combatere a Corupției, ca nefondată. Înlocuiește măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la 12.03.2020 la 10.05.2020", se arată în decizia CAB.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Beuran trebuie să respecte mai multe obligații printre care: să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată; să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, în niciun mod, cu martorii: Ioanel Sinescu, Mircea-Constantin Sinescu, Bogdan Cioflan, Carmen Haiducu, Cornel Haiducu, Daniela Haiducu, Cristina Haiducu, Cornelia Lupu, Rodica Turtoiu, Angelica Comșa, Daniela Ujică, Cornelia Nicoleta Barbu și Dezhkam Mahmoud sau alți martori ce vor fi identificați și audiați în cauză.

În plus, el nu are voie să desfășoare activitatea de președinte al Senatului Universitar al UMF Carol Davila, de director al Departamentului 10 Chirurgie și șef al disciplinei Chirurgie Generală din cadrul aceleiași universități, în exercitarea cărora se presupune că a săvârșit infracțiunea pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.