ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Monica Pop a declarat, la Antena 3, că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului pentru că are una ”dintre marile contraindicații”, și anume, a suferit în trecut un șoc anafilactic la un medicament citostatic. Dar, în același timp, medicul acuză modul în care autoritățile fac mai mult o campanie de amenințare, decât de vaccinare, și consideră că nu se spune adevărul atunci când se pretinde că vaccinul  a avut puține reacții adverse.
 
”Unde ați văzut dumneavoastră campanie de vaccinare? E o campanie de amenințare mai mult, decât de vaccinare, pentru că s-a spus permanent ”vaccinați-vă!”, imperativ și, mai mult decât atât, s-au impus metode punitive drastice pentru cei care nu se vor vaccina. Dar eu campanie de informare nu am văzut! Nu am văzut absolut deloc. Se spune că s-a publicat... eu nu am văzut nimic publicat despre prospectul respectiv și eu cred că fiecare om care dorește să se vaccineze și indiferent de ce poziție are față de vaccinare, trebuie să aibă prospectul în mână pe care să îl citească, după care să ia o hotărâre. Așa cum consideră de cuviință. Încă o dată vă spun. Nu informare, însă amenințare în permanență. Și nu cred că este normal. Mai mult decât atât, există o reclamă, dacă se poate spune așa, în care se spune că virusul ucide. Ori, acest lucru, nu este adevărat. Virusul poate ucide, e adevărat! Dar nu se poate spune că virusul ucide! Pentru că, în momentul în care ai spus așa ceva, sigur că orice om s-a infectat cade moral. Și zice ”dacă tot mor, asta e situația”. Adică el oricum va muri”, a declarat Monica Pop la Antena 3. 
 
Aceasta a subliniat că vrea să afle mai multe despre acest vaccin, în condițiile în care nu este adevărat, așa cum susțin autoritățile, că reacțiile adverse au fost „puține”.

”Eu nu m-am vaccinat pentru că nu s-a vaccinat nimeni din spitalele care nu sunt COVID. Nu s-a pus problema încă, pentru că nu suntem în linia întâi. Un aspect. Și al doilea, eu am una dintre marile contraindicații ale acestui vaccin, am avut șoc anafilactic. Am și povestit despre treaba asta de multe ori pentru că asta s-a întâmplat, la unul dintre medicamentele citostatice și asta este situația. Deci e una dintre indicațiile majore. Dar lăsând la o parte acest lucru, eu aș vrea să știu mai multe despre acest vaccin și ADEVĂRUL. Pentru că nu e adevărat că au fost reacții foarte puține. Au fost reacții și, spunându-le crește credibilitatea, eu așa cred. Pentru că, dacă se spune că nu e niciun fel de problemă, că nu se întâmplă absolut nimic, nu e ok. Nu există niciun fel de medicament de pe fața pământului, niciun act medical și absolut nimic fără riscuri. Și despre asta nu s-a vorbit. Nu se poate treaba asta, oamenii trebuie informați corect. Nu amenințări, panică și inducere în stări depresive, pentru că asta s-a întâmplat și se întâmplă în continuare. Vaccinurile, fără doar și poate, au salvat omenirea. Însă cuvântul sigur nu are ce să caute lângă un act medical, oricare ar fi acela. Pentru că siguranță nu există în medicină. Există procent de eficacitate, care poate fi foarte mare. S-ar putea ca vaccinul să fie foarte ok, e perfect posibil, dar trebuie să și aflăm și trebuie să și citim despre el. Și dacă cei care au întocmit prospectul au scris niștre lucruri corecte, care nu ne se spun, nu este un lucru normal și nici corect față de oamenii din țara aceasta”, a concluzionat Monica Pop la Antena 3. 
 
Medicul a mai scris pe contul ei personal de Facebook:
 
"CAMPANIE DE AMENINȚARE, MAI PUTIN DE VACCINARE! DE CE NU SE SPUNE ALTFEL:
"POT FI, RAR SI EFECTE SECUNDARE MAI GRAVE DAR PUNETI IN BALANȚĂ BENEFICIILE CARE, PE TERMEN SCURT, SINT MAI MARI!" NU ASCUNDETI NIMIC! OAMENII VOR INFORMATIE SI EXPLICATII CORECTE, NU AMENINTARI SI OPRESIUNE!
Asa au ales decidentii si adeptii lor! Amenințări cu tot ce se poate mai rău pentru sceptici, INFORMATIE ZERO, stiri controversate, propuneri punitive rele, priviri urîte, exemple neavenite, ascunderea unor elemente importante, (se ocolesc deliberat informatiile din prospecte despre efectele mai grave, chiar daca nu sint frecvente), incercare de ingenunchere prin orice metode, bagarea pumnului in gură! La asta se pricep cel mai bine! Totul cu ură si amenințări! NU SE SPUN UNELE LUCRURI scrise in prospecte iar asta creaza suspiciune! Ascunderea este mai grava decit adevarul!
FACETI ÎN ASA FEL INCÎT OAMENII SA AIBĂ INCREDERE!!! SE POATE!"
 
 
 
"Dl Dr. Raed Arafat, medic in specialitatea anestezie si terapie intensivă!
Dl Dr. Nelu Tataru - medic chirurg
Dl Dr. Alexandru Rafila, microbiologie
Dl. Dr Mihai Craiu, medic pediatru
Dl. Dr. Gabriel Diaconu, psihiatru (?)
Etc, etc, etc!
Sint toti MEDICI! Ca SI NOI!
Medic infectionist nu este nici unul din ei! Ei au dreptul la opinie in altă specialitate si alți medici, nu? FUNCTII si diplome de management, chiar si master, avem mai toti dar se vede că NU SI ACELEASI DREPTURI! Desi avem aceeasi facultate grea de Medicină, in care se invată si epidemiologie si infectioase si virusoligie si microbio- si histologie, etc.
Un moderator foarte malitios, fara cultură medicală si care scoate din context deliberat, pentru a lovi, lucruri spuse cu totul altfel, si care pare total dezinformat, desi n-ar trebui si care, din razbunarile-i caracteristice, judecă cu spume si cu o privire urîtă si rea pe cei care îsi permit sa aibă o parere care nu corespunde cu a lui! Si, cu totală lipsa de delicatete (nici nu era de asteptat), dezinformează, cu rautate, la greu!!! Nu asta asteapta oamenii!
HALAL DREPTATE, HALAL CORECTITUDINE!!"