ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. dr. Olga Simionescu, de la TOP-DERM CLINICS și șef al Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina a precizat, pentru Mediafax, în contextul obligativității purtării măștii de protecție, că „un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, pentru că se sufocă”, existând, de asemenea, riscul apariției unor iritații și a reacțiilor adverse.
 
 
„Un om când se duce la serviciu nu poate să stea opt ore cu masca aceea că se sufocă, mai ales dacă nu este un om antrenat, un medic, personal care toată ziua să poarte mască. Cred că pentru serviciu se vor impune reguli de izolare altfel, cu paravane”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, șeful Secției Dermatologie 1 a Spitalului Colentina, dr. Olga Simionescu.


Autoritățile spun că masca trebuie schimbată o dată la patru ore sau când se deteriorează.

„Masca nu trebuie în niciun caz spălată, nu e o lenjerie intimă să o spălăm, și nu trebuie ținută mai mult de două ore. În patru ore când porți constant o mască te expui deja la iritații și reacții adverse dificile”, a mai spus medicul.

Prof. Dr. Simionescu explică și că, dacă o persoană este afară, în spațiu deschis și face sport nu trebuie să poarte mască, pentru că trebuie să aibă acces neîngrădit la oxigen.

Starea de alertă a fost instituită pe 18 mai și se încheie pe 16 iunie și, în toată această perioadă, este obligatorie purtarea măștii.

În Ordinul avizat de Ministerul Sănătății și de MAI, următoarele categorii sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii:

-persoanele care lucrează singure în birou;

-persoanele care suferă de o boală care afectează capacitatea de oxigenare;

-persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc.)

-prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de trei metri între persoane

-vorbitorii în public, în spații interioare, cu condiția respectării distanței de 3metri, doar în cazul în care nu se află mai mult de 16 persoane în cameră

-copiii cu vârsta sub 5 ani.