ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul și regizorul Mel Gibson a scris o scrisoare de încurajare pentru arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, după ce Vaticanul a anunțat că nunțiul papal a fost excomunicat.

Nota redacției: Următoarea scrisoare a lui Mel Gibson către arhiepiscopul Carlo Maria Viganò a apărut mai întâi pe site-ul jurnalistului italian Aldo Maria Valli. De atunci, ea a fost promovată de arhiepiscopul Viganò pe X.
 
LifeSite a primit, de asemenea, confirmarea directă din partea lui Mel Gibson că el a scris scrisoarea.

Dragă Arhiepiscop,

Sunt sigur că nu vă așteptați la altceva de la Jorge Bergoglio.

Știu că știți că el nu are niciun fel de autoritate - așa că nu sunt sigur cum vă va afecta acest lucru în viitor. Sper că veți continua să spuneți Sfânta Liturghie și să primiți singur sacramentele - este într-adevăr o insignă de onoare să fii evitat de biserica falsă, postconciliară.

Aveți compasiunea mea că suferiți în mod public această nedreptate gravă. Pentru mine și pentru mulți alții sunteți un erou foarte curajos.

Ca întotdeauna, ați dat lovitura cu privire la ilegitimitatea lui Francisc. Exprimați problemele fundamentale ale instituției care a eclipsat adevărata Biserică și vă aplaud curajul de a exprima acest lucru, dar mai mult decât atât, de a vă menține fidelitatea față de adevărata Biserică!

Sunteți un Atanasie al zilelor noastre! Am tot respectul pentru modul în care îl apărați pe Hristos și Biserica Sa. Sunt 100% de acord cu dumneavoastră că biserica post-conciliară de la Vatican II este o biserică contrafăcută. Acesta este motivul pentru care am construit o biserică catolică care se închină doar în mod tradițional. Sunteți binevenit să spuneți slujba acolo oricând.

Desigur, a fi numit schismatic și a fi excomunicat de Jorge Bergoglio este ca o insignă de onoare atunci când considerați că el este un apostat total și vă expulzează dintr-o instituție falsă.

Amintiți-vă că adevărata schismă necesită inovație, ceva ce nu ați făcut, dar ceva ce Bergoglio face cu fiecare respirație.

Prin urmare, el este schismaticul! Cu toate acestea, el s-a excomunicat deja ipso facto prin numeroasele sale erezii publice (canonul 188 din codul din 1917).

După cum știți deja, el nu are puterea de a vă excomunica, deoarece nici măcar nu este catolic.

Așa că bucurați-vă! Sunt cu voi și sper că Bergoglio mă excomunică și pe mine din biserica sa falsă.

Bergoglio și cohortele sale au hainele și clădirile, dar tu ai credința.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă păzească. Dacă aveți nevoie de ceva, doar cereți, voi face tot posibilul să vă ajut.

Cu admirație și respect veșnic.


Mel Gibson