ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim rămâne la latitudinea prim-ministrului, spune șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, care nu susține o astfel de inițiativă.

Meleșcanu a declarat joi, după o discuție de aproape o oră cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament, că nu sprijină desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, dar că decizia în această privință îi aparține premierului, informează Mediafax.

„Nu am discutat despre desecretizarea memorandumului cu privire la mutarea ambasadei. (...) A fost o idee (desecretizarea memorandumului - n.r.), eu, personal, nu sprijin inițiativa (de a desecretiza memorandumul - n.r.), dar, sigur, e o hotărâre pe care o va lua Guvernul, doamna prim-ministru”, a spus Teodor Meleșcanu.

Șeful diplomației române spune că a cerut de la toate ministerele poziții cu privire la mutarea ambasadei, astfel că se fac analize pe acest subiect.

De asemenea, MAE a invitat și Administrația Prezidențială la discuții, care a refuzat, pe motiv că își va expune punctul de vedere după finalizarea analizei din cadrul Guvernului.

Memorandumul adoptat de Guvern în luna aprilie privind mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea deveni public, propunerea în acest sens fiind discutată în Biroul Permanent Național al PSD.