România se opune planului Uniunii Europene de condiționare a accesului la fondurile europene de situația statului de drept. Declaratia a fost făcută de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, intr-un interviu pentru Agenția France-Presse, șeful diplomației române subliniind că funcționarea justiției ar trebui să fie „apanajul fiecărei țări”.
 
 „Dacă cineva îmi spune care sunt criteriile care definesc statul de drept, aș fi pregătit să descut despre acest lucru", a declarat Teodor Meleșcanu într-un interviu acordat Agenției France-Presse.

Parlamentul European a aprobat recent un proiect de rezoluție care prevede suspendarea sau reducerea plăților fondurilor europene către guvernele care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele și actele de corupție. Proiectul, lansat de Comisia Europeană, face acum obiectul negocierilor cu membrii Consiliului Uniunii Europene.

„Eu nu cred că ar trebui să existe o astfel de asociere”, a argumentat Teodor Meleșcanu, apreciind că fondurile UE sunt "un element fundamental, pe care se întemeiază întreaga filosofie a UE".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews