România se opune planului Uniunii Europene de condiționare a accesului la fondurile europene de situația statului de drept. Declaratia a fost făcută de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, intr-un interviu pentru Agenția France-Presse, șeful diplomației române subliniind că funcționarea justiției ar trebui să fie „apanajul fiecărei țări”.
 
 „Dacă cineva îmi spune care sunt criteriile care definesc statul de drept, aș fi pregătit să descut despre acest lucru", a declarat Teodor Meleșcanu într-un interviu acordat Agenției France-Presse.

Parlamentul European a aprobat recent un proiect de rezoluție care prevede suspendarea sau reducerea plăților fondurilor europene către guvernele care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele și actele de corupție. Proiectul, lansat de Comisia Europeană, face acum obiectul negocierilor cu membrii Consiliului Uniunii Europene.

„Eu nu cred că ar trebui să existe o astfel de asociere”, a argumentat Teodor Meleșcanu, apreciind că fondurile UE sunt "un element fundamental, pe care se întemeiază întreaga filosofie a UE".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.