ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România se opune planului Uniunii Europene de condiționare a accesului la fondurile europene de situația statului de drept. Declaratia a fost făcută de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, intr-un interviu pentru Agenția France-Presse, șeful diplomației române subliniind că funcționarea justiției ar trebui să fie „apanajul fiecărei țări”.
 
 „Dacă cineva îmi spune care sunt criteriile care definesc statul de drept, aș fi pregătit să descut despre acest lucru", a declarat Teodor Meleșcanu într-un interviu acordat Agenției France-Presse.

Parlamentul European a aprobat recent un proiect de rezoluție care prevede suspendarea sau reducerea plăților fondurilor europene către guvernele care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele și actele de corupție. Proiectul, lansat de Comisia Europeană, face acum obiectul negocierilor cu membrii Consiliului Uniunii Europene.

„Eu nu cred că ar trebui să existe o astfel de asociere”, a argumentat Teodor Meleșcanu, apreciind că fondurile UE sunt "un element fundamental, pe care se întemeiază întreaga filosofie a UE".