ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tăierea alocațiilor copiilor cetățenilor din unele țări europene care lucrează în Austria, care se aplică de la începutul acestui an, a provocat reacția unor politicieni români, care au denunțat tratamentul discriminatoriu al autorităților de la Viena. După reacția Ministerului Muncii, șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, a declarat că  Guvernul României evaluează posibilitatea de a se adresa Curții Europene de Justiție în acest caz.

Teodor Meleșcanu a calificat această măsură drept „discriminare”. „E un caz clar de discriminare, de ce? Pentru că românii care muncesc în Austria plătesc impozitele și taxele ca orice muncitor sau om încadrat în muncă din Austria, indiferent de naționalitate. Deci ei contribuie la bugetul statului. Din acest punct de vedere evaluăm acum în prezent posibilitatea, dacă nu vor exista posibilități de a reduce această discriminare, să ne adresăm Curții Europene de Justiție pe această temă și probabil că nu vom fi singuri", a punctat Meleșcanu, duminică seara, la digi24.

"Din calculele făcute de noi, probabil pentru copiii care sunt în România, ai căror părinți lucrează în Austria, va fi o scădere de 50% a acestor subvenții. Din punctul nostru de vedere este clar o discriminare, pentru că suntem toți cetățeni europeni și, potrivit tratatului de funcționare a Uniunii Europene, nu se admit niciun fel de discriminări, inclusiv în domeniul social, și în al doilea rând pentru că noi suntem cei care pierdem mai mult, întrucât calculul se face în funcție de nivelul de trai din fiecare țară", a evidențiat ministrul.