ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vom schimba legislația și vom face o Ordonanță de Urgență tocmai pentru a spune foarte clar că în momentul în care ești surprins că nu respecți regulile ți se poate pune lacătul pe ușă efectiv! Pentru că altfel, cu vorba bună, cu argumentul, cu explicația, cu amenda, s-a dovedit că nu funcționează... și suferă întreaga comunitate, tot orașul. E o chestiune de răspândire a virusului în comunitate. Să fie foarte clar: vor fi măsuri foarte dure. Și asta am cerut și eu și premierul Cîțu ministrului de Interne, să instituim măsuri foarte dure celor care împiedică..., care nu respectă aceste reguli. Și pentru asta, evident, legislația actuală e prea blândă. O să schimbă legea astfel încât [să le punem] LACĂTUL PE UȘĂ - e cel mai convingător argument!” - Dan Barna, președintele USR și vicepremier (!) al presupusului stat democratic România, la Gândul Live, 22 martie 2021 (VIDEO mai jos).

În orice țară a lumii civilizate acest individ ar fi fost deja la lada de istorie a politicii pentru o astfel de afirmație. În schimb, la noi, e vicepremierul Guvernului României!

Mentalitatea lui Dan Barna este zdrobitor de similară cu cea a președintelui Filipinelor, Rodrigo Duterte, un RUSOFIL declarat.

Sub conducerea lui Duterte, care a preluat mandatul în iunie 2016, Filipine a avut o atitudine pro Beijing și pro Moscova - considerându-le o sursă necesară de investiții - în timp ce relațiile cu SUA s-au răcit. De asemenea, Filipine s-a distanțat de Uniunea Europeană, refuzând la scurt timp după învestire un pachet de ajutor în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro (278 milioane de dolari) pentru următorii trei ani, pentru că ajutorul avea ca și condiție angajamente pentru îmbunătățirea drepturilor omului, amintea EVZ la vremea respectivă.

Filipine este un stat unde, într-o provincie, deja s-a anunțat, pentru „stimularea vaccinării”, că le va fi interzis nevaccinaților accesul și la produsele vitale fără certificat de vaccinare. Referindu-se la această știre, comentatorul britanic Laurence England a scris: "Dacă cei nevaccinați sunt blocați în afara magazinelor alimentare, camerele de gazare sunt la doar câteva luni distanță".

Nu mai departe de zilele trecute, președintele rusofil Rodrigo Duterte, a făcut noi declarații parcă inspirate de discursul lui Dan Barna.

El a anunțat și că a pune poliția să restricționeze libertatea de circulație a persoanelor care refuză să se „imunizeze” prin vaccinare. „Vă avertizez, nu ieșiți din case. Dacă ieșiți, le voi spune polițiștilor să vă trimită înapoi. Veți fi însoțiți acasă, pentru că răspândiți virusul în comunitate.”

Luna trecută, președintele din Filipine i-a amenințat cu închisoarea pe cei care nu vor să se vaccineze împotriva coronavirusului. „Alegeți, vaccinul sau vă voi băga la închisoare. (…) Nu mă înțelegeți greșit, există o criză în această țară. Sunt doar exasperat de filipinezii care nu țin seama de guvern”, declara președintele, potrivit EVZ.

Clona lui Barna de la Manila a mers mai departe și a mai spus că nu îi pasă dacă aceștia se vor îmbolnăvi și vor muri.„Pentru cei care nu vor să se vaccineze, ei bine, nu pot să spun decât atât: nu-mi pasă dacă muriți”, a spus Duterte.

Citată de New York Times, Edre Olalia, Secretarul General al Uniunii Naționale a Avocaților din Filipine a declarat că ordinul președintelui este neconstituțional și periculoas și "reflectă mentalitatea militaristă" a clonei filipineze a lui Barna.

Cu toate amenințările lui Barna de Manila, mai puțin de 6% din populația de 108 milioane a Filipinelor s-a vaccinat, notează NYT.

De duminică, 1 august, dementul de la Manila a declarat un nou lockdown general, cu noi restricții inclusiv închiderea sălilor de gimnastică, capacitatea redusă la restaurante și alte întreprinderi și o carantină totală de noapte.

Copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani nu li se permite să-și părăsească casele.

VIDEO cu declarațiile psihopatului de la Manila, redate de New York Times:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews