ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112. Bucureștenii sunt rugați să nu mai anunțe copacii căzuți pe carosabil decât dacă sunt implicate victime. În intervalul 7.00 – 13.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a gestionat 750 de situații în București și 40 în Ilfov.
 
Sistemul RO-ALERT a fost folosit, sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea  suprasolicitării sistemului de apelare 112.

Mesajul transmis a fost urmatorul: ”Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugam populatia din Bucuresti si Ilfov, sa evite apelurile repetate la 112 care vizeaza degajarea copacilor sau alte situatii similare, cu exceptia celor cu victime sau care pun in pericol imediat viata. La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situatiilor de urgenta, acordand prioritate urgentelor majore”.

ISU București-Ilfov a intervenit, în intervalul 7.00 – 13.00, pentru gestionarea a 750 de situații în București și 40 în Ilfov.

”Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar și din cauza numărului mare de intervenții, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenție, cu pompieri din turele libere, dar și cu dispeceri, dat fiind și numărul mare de apeluri primite din partea cetățenilor”, a transmis ISU București-Ilfov.

Totodată, instituția a precizat că peste patru sute de solicitări sunt în curs de rezolvare, fiind rpeluate în regim de urgență.

”Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunitățile proprii. Acțiunile de intervenție se desfășoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți pe carosabil sau autoturisme”, a mai transmis ISU București-Ilfov.

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de polei și depuneri semnificative de gheață valabilă de sâmbătă după-amiază și până duminică dimineață, în București și șase județe din sud-estul Munteniei și sudul Moldovei.