ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii au ocupat luni „refugiul” în valoare de 50 de milioane de lire sterline din Belgravia al unui oligarh rus sancționat de guvernul britanic, spunând că proprietatea va fi folosită pentru a găzdui refugiați ucraineni și că vor rămâne în ea până când Vladimir Putin va pune capăt invaziei ruse din Ucraina, informează The Daily Mail

Cel puțin 5 activiști au pătruns în Belgrave Square nr. 5 imediat după miezul nopții de duminică spre luni, după care au agățat steaguri ucrainene și un cearșaf pe care scria „Proprietatea a fost eliberată” și „Putin, go f*** yourself”.  

Conacul aparține familiei magnatului petrolier Oleg Deripaska, unul dintre cei 7 oligarhi care au fost sancționați săptămâna trecută de guvernul britanic pe motiv că ar fi 'pro-Kremlin' și 'strâns asociați' cu Putin. 
 

Se crede că imobilul se află încă în proprietatea familiei miliardarului și nu a fost confiscat de guvern. 

Deripaska are legături strânse cu establishmentul britanic, Peter Mandelson și George Osborne vizitându-i anterior super-yachtul de 80 de milioane de lire sterline din Corfu, Queen K. El mai are cel puțin alte două yachturi - Sputnik și Clio.
 
Originar dintr-o familie de evrei din Kuban, Deripaska și-a cumpărat recent cetățenie cipriotă în 2017, pentru a fi cetățean al Uniunii Europene.

Astăzi, trei bărbați stăteau pe balconul de deasupra străzii, cântând, făcând cu mâna trecătorilor și dansând. Unul dintre ei a declarat că aceasta va deveni locuință pentru refugiații ucraineni și a făcut o glumă față de responsabilii britanici: „Priti Patel, nu-ți face griji. Noi ți-am făcut treaba. Refugiații sunt bineveniți!”.  
 
Poliția londoneză s-a prezentat la fața locului.
 
 
 

Un al doilea bărbat a adăugat: „Avem de gând să rămânem până când Putin va opri războiul. Putin este responsabil pentru faptul că oamenii își pierd casele și pământurile. Sancțiunile nu sunt suficiente. Guvernul își face propriile jocuri și întârzie să treacă la acțiune”.  VIDEO: