ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Kevin McCarthy, amintește de parteneriatul strategic cu țara noastră, dar și de contribuția multor generații de români-americani la istoria și dezvoltarea SUA.
Într-o declarație de onorare a Centenarului Marii Uniri, Kevin McCarthy notează că, "în timp ce Primul Război Mondial continua să facă ravagii, șeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Hugh L. Scott, primul american de rang înalt care a vizitat România, s-a adresat Parlamentului României".

„Generalul Scott a dat asigurări parlamentarilor că Statele Unite vor lupta alături de ei și de ceilalți parteneri aliați până când victoria va fi asigurată. Astăzi România reprezintă o țară care a contribuit cu loialitate la pacea europeană și a împărtășit responsabilitatea securității transatlantice colective”, subliniază McCarthy, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada României în SUA.

„România contribuie semnificativ la operațiunile NATO în Afganistan, Irak și la capacitatea de apărare a Alianței împotriva amenințărilor balistice. Noi, americanii, suntem mândri să recunoaștem contribuția multor generații de români-americani la istoria și dezvoltarea Statelor Unite și să le onorăm bogata moștenire culturală ca parte integrantă din însăși structura societății americane", se arată în documentul transmis de ambasadă.