În mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale a României, liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, Kevin McCarthy, amintește de parteneriatul strategic cu țara noastră, dar și de contribuția multor generații de români-americani la istoria și dezvoltarea SUA.
Într-o declarație de onorare a Centenarului Marii Uniri, Kevin McCarthy notează că, "în timp ce Primul Război Mondial continua să facă ravagii, șeful Statului Major al Armatei SUA, generalul Hugh L. Scott, primul american de rang înalt care a vizitat România, s-a adresat Parlamentului României".

„Generalul Scott a dat asigurări parlamentarilor că Statele Unite vor lupta alături de ei și de ceilalți parteneri aliați până când victoria va fi asigurată. Astăzi România reprezintă o țară care a contribuit cu loialitate la pacea europeană și a împărtășit responsabilitatea securității transatlantice colective”, subliniază McCarthy, potrivit unui comunicat transmis de Ambasada României în SUA.

„România contribuie semnificativ la operațiunile NATO în Afganistan, Irak și la capacitatea de apărare a Alianței împotriva amenințărilor balistice. Noi, americanii, suntem mândri să recunoaștem contribuția multor generații de români-americani la istoria și dezvoltarea Statelor Unite și să le onorăm bogata moștenire culturală ca parte integrantă din însăși structura societății americane", se arată în documentul transmis de ambasadă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews