ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Ioachim, a spune, într-un mesaj adresat părintelui Mitropolit Teofan, că imaginea acestor zile, a Catedralei Mitropolitane din Iași, înaintea Praznicului Sfintei Parascheva din 14 octombrie, aduce mai mult cu ”o redută strașnic păzită de forțe militare”.
În contextul restricțiilo fără precedent impuse de autoritățile politice și medicale pelerinajului organizat an de an la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, Arhiepiscopul Ioachim s-a arătat solidar cu Mitropolitul Teofan.

”Cu frățească dragoste și firească tristețe, mă adaug și eu sentimentului de durere sufletească a Înaltpreasfinției Voastre, sentiment pe care îl exprimați în cuvântul-mesaj adresat pelerinilor care în aceste zile sunt împiedicați să ajungă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuv. maicii noastre Parascheva de la Iași. Într-adevăr, imaginea de azi a Catedralei Mitropolitane, în aceste momente de  pregătire a sărbătorii din 14 octombrie, s-a schimbat total. Pare a fi mai curând o redută strașnic păzită de forțe militare, care în orice clipă pot interveni pentru a îndepărta pe cei ce ar veni să o cucerească.

Cunosc acest pelerinaj de mai bine de 40 de ani. Oricât de restrictive erau normativele conducerii atee a orașului din timpul comunismului,  nu s-a întâmplat niciodată așa ceva. De aceea atitudinea exprimată în cuvântul Înaltpreasfinției Voastre o susțin întru totul, iar sfaturile duhovnicești, transmise clerului și credincioșilor pelerini, ni le însușim și noi, sperând să aducă în inimile și sufletele tuturor pacea lui Hristos și mângâiere duhovnicească”, se arată în finalul mesajului Arhiepiscopului Romanului și Bacăului, .