ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 În timp ce autoritățile continuă să ridice din umeri în cazul bebelușilor din Argeș care luptă pentru viață în spitalul Marie Curie, părinții își strigă disperarea la posturile de televiziune sau pe rețelele de socializare. Este cazul unui tată, a cărei fetiță este internată în București, și care denunță impotența autorităților.

Tatăl unuia dintre bebelușii aflați în spital acuză autoritățile de incompetență, în condițiile în care nici până acum nu s-a stabilit cu exactitate cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș. Gabriel Marinescu a postat pe Facebook mai multe imagini cu fetița aflată sub dializă, scrie b1.ro.

”Așa arată copilul meu în timp ce reprezentanții autorităților nu fac nimic. Nu pot să nu văd incompetența autorităților de a elucida cum de s-au putut îmbolnăvii atâția copii din Argeș. Nu pot să nu mă gândesc la copilul meu și la faptul că mâncarea lui era pregătită corespunzător, apa fiartă foarte bine, tot ce îi pregăteam copilului era spălat și fiert excesiv. Biberoanele și tetinele erau fierte foarte bine pentru sterilizare. Noi acum luptăm împreună cu fetița la spital cu dializă și multe alte medicamente. Să sperăm că nu vor fi repercusiuni pentru că încă ne aflăm sub dializă deoarece rinichii sunt încă blocați. Și copiii voștri pot fi în pericol dacă nu facem ceva împreună. Noi am facut primul pas în a face publice faptele....”, a scris bărbatul pe Facebook. 
 
Două fetițe au murit din cauza sindromului hemolitic-uremic, în timp ce alți 10 copii sunt încă internați în spital, în stare gravă.