ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii români din Afganistan au transmis un mesaj pentru 2016 celor din țară și celor dragi, prin intermediul unui clip postat de Ministerul Apărării Naționale pe Facebook.

Militarii aflați în misiune în Afganistan spun că vor ca anul nou să fie ”mai bun decât 2015” și să le aducă, în primul rând, sănătate și mai mult timp petrecut alături de familiile care îi așteaptă în România, transmite Mediafax.
(Anul 2016 -n.r.) să fie un an mai bun, un an plin de prezența familiei, a copiilor, ceea ce nu am prea avut anul trecut”, spune unul dintre militarii români din Afganistan în clip. Cei care și-au întemeiat o familie au transmis salutări celor de acasă și spun că își doresc ca în noul an să le vină pe lume sănătoși copiii pe care îi așteaptă.”Multe salutări, fericire și, în primul rând, pentru fetița mea multă sănătate și să vină pe lume sănătoasă”, transmite un alt militar.

”Pentru 2016, să ne întoarcem sănătoși și cu bine acasă și întemeierea unei familii”, spune un militar că își dorește în anul ce vine.

În rândul militarilor români din Afganistan sunt și femei care au lăsat acasă familii cărora le duc dorul. ”Să fim încrezători într-un an mai bun și mai prosper”, spune una dintre femeile care își slujește țara în Afganistan.

Clipul a fost însoțit de un mesaj pe care MApN l-a adresat militarilor români care au sărbătorit trecerea în Noul An departe de țară prin care le-a urat acestora ”sănătate și misiune ușoară”.

”Din Afganistan, pentru familii, pentru cei dragi, pentru români : La mulți ani! Militarii noștri aflați la datorie în teatrul de operații din Afganistan sărbătoresc trecerea în Noul An departe de țară. Le dorim sănătate și misiune ușoară!”, a transmis ministerul.