ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Militarii români aflați în teatrele de operațiuni din afara granițelor le-au transmis românilor mesaje emoționante de Ziua Națională.

"Mândria de a reprezenta România oriunde datoria ne cheamă!", a fost mesajul militarilor români din Irak, publicat de Ministerul Apărării, pe pagina oficială de Facebook. 

Momentul a fost surprins de Dan Boban în Irak - Batalionul 812 Infanterie, în misiunea ANTICA BABILONIA.
 
Deși departe de țară, ei au ținut să transmită mesaje pentru cei de acasă, prietenilor, colegilor și nu în ultimul rând celor care sunt alături de ei, acolo, pentru că 1 Decembrie este pentru toți o zide sărbătoare. În fiecare an, de Ziua Națională, militarii detașați în teatrele de operațiuni sărbătoresc ziua națională prin activități speciale.
 
În Afganistan sunt detașați în prezent 1.821 de militari români. Alături de ei, armata română mai are 366 de militari detașați în alte teatre de operațiuni.