Cazul din Caracal, care a scos la iveală și existența unor rețele extinse de prostituție și trafic de persoane, au ajuns și în atenția străinilor.  
 
Mesajul „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate”, scris în limba română, apare afișat în aeroportul din Dublin, după cum a povestit o pasageră de origine română.

Mesajul în limba română „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate” a fost pus la toate ghișeele poliției de frontieră care verifică pașapoartele.

Femeia care a atras atenția asupra existenței acestui mesaj în aeroportul din Dublin a mai spus că a fost profund șocată la vederea acestuia, în dimineața zilei de vineri, 9 august.
 
Românca a precizat că ofițerul de la Poliția de Frontieră care i-a verificat actele i-a mărturisit că a avut deja un caz al unei românce care a reclamat abuzul, deși era doar ora 10.00 dimineața. 
„Astăzi, pe aeroportul din Dublin, toate birourile/gheretele poliției de frontieră care verifică pașapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul în limba română «Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate». Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a făcut rău instantaneu. Ofițerul de frontieră care mi-a verificat mie pașaportul mi-a spus că au pus afișele azi și deja el avusese un caz (era nici 10 dimineața). Ziceți voi ce sa facem, că eu am rămas fără aer”, a scris românca, pe Facebook.
Într-un răspuns la o solicitare B1.ro, Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că este vorba despre o acțiune a ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane. 

”ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane, a demarat o acțiune de prevenire și combatere a acestui fenomen în aeroportul din Dublin, pe o perioadă de trei zile, beneficiind de finanțarea și sprijinul Ministerului de Justiție al Irlandei. 

Acțiunea a fost realizată în cooperare cu poliția irlandeză și corpul poliției de frontieră, care se află în structura Ministerului de Justiție irlandez. 

Rezultatele acțiunii din parcursul celor trei zile nu pot fi puse la dispoziția Ambasadei României la Dublin, acestea conținând aspecte confidențiale ce țin de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date”, se arată în răspunsul MAE pentru B1.ro. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews