ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul din Caracal, care a scos la iveală și existența unor rețele extinse de prostituție și trafic de persoane, au ajuns și în atenția străinilor.  
 
Mesajul „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate”, scris în limba română, apare afișat în aeroportul din Dublin, după cum a povestit o pasageră de origine română.

Mesajul în limba română „Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate” a fost pus la toate ghișeele poliției de frontieră care verifică pașapoartele.

Femeia care a atras atenția asupra existenței acestui mesaj în aeroportul din Dublin a mai spus că a fost profund șocată la vederea acestuia, în dimineața zilei de vineri, 9 august.
 
Românca a precizat că ofițerul de la Poliția de Frontieră care i-a verificat actele i-a mărturisit că a avut deja un caz al unei românce care a reclamat abuzul, deși era doar ora 10.00 dimineața. 
„Astăzi, pe aeroportul din Dublin, toate birourile/gheretele poliției de frontieră care verifică pașapoartele la sosire aveau un afis cu mesajul în limba română «Dacă ești traficată pentru sex, te rugăm să ne spui în confidențialitate». Cu numere de telefon, adrese email etc. Mi s-a făcut rău instantaneu. Ofițerul de frontieră care mi-a verificat mie pașaportul mi-a spus că au pus afișele azi și deja el avusese un caz (era nici 10 dimineața). Ziceți voi ce sa facem, că eu am rămas fără aer”, a scris românca, pe Facebook.
Într-un răspuns la o solicitare B1.ro, Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că este vorba despre o acțiune a ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane. 

”ONG-ul irlandez RUHAMA, specializat în acordarea de sprijin victimelor traficului de persoane, a demarat o acțiune de prevenire și combatere a acestui fenomen în aeroportul din Dublin, pe o perioadă de trei zile, beneficiind de finanțarea și sprijinul Ministerului de Justiție al Irlandei. 

Acțiunea a fost realizată în cooperare cu poliția irlandeză și corpul poliției de frontieră, care se află în structura Ministerului de Justiție irlandez. 

Rezultatele acțiunii din parcursul celor trei zile nu pot fi puse la dispoziția Ambasadei României la Dublin, acestea conținând aspecte confidențiale ce țin de Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date”, se arată în răspunsul MAE pentru B1.ro.