ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MARȘ LGBT! Apel cetățenesc și Comunicat oficial al Arhiepiscopiei Iașilor. VIDEO:

Primarul Iașilor, Mihai Chirică, a aprobat pentru azi, la orele 17.00, un marș organizat sfidător de homosexuali chiar de Duminica Familiei Creștine, fără avizul DSP, după cum am scris. Reamintim în acest sens Comunicatul dat de Arhiepiscopia Iașilor și un mesaj al ieșenilor (VIDEO) cât și Scrisoarea Pastorală a Părintelui Patriarh Daniel la Ziua Națională a Copiilor și Părinților.

COMUNICAT DE PRESĂ

În fața păcatului, răspunsul este mereu pocăința

Ziua de duminică, 5 iunie 2022, este una specială pentru familiile creștine. Prin hotărârea nr. 629 din 12 martie 2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică de după data de 1 iunie (Ziua Internațională a Copilului) este consacrată drept Duminica Părinților și Copiilor. Așadar, o zi în care, mai mult decât în celelalte, se cuvine să reflectăm asupra frumuseții familiei binecuvântate de Dumnezeu cu prunci.

Se ia act cu adâncă durere că, tocmai în acest context, chiar în această zi se organizează în Iași un nou marș al semenilor noștri ce susțin păcatele contra firii, dorite a fi acceptate drept normalitate și promovate în instituții de învățământ și, în general, în spațiul public. Nădăjduim, în duh de pocăință și de rugăciune, că aceștia vor avea puterea lăuntrică de a constata adevărul fundamental, anume că Dumnezeu a creat omul ca bărbat și femeie, cu toate responsabilitățile care decurg de aici.

Reamintim, pe această cale, că toți cei atinși de diferite patimi sau păcate, mai mici sau mai mari, suntem cuprinși în rugăciunile Bisericii, care nu este instanță de judecată, ci Spital duhovnicesc, unde putem veni cu frământări și căutări, dar mai ales cu dorința sinceră de a ne tămădui.

Reluăm, în acest context, și gândurile exprimate anul trecut, pe 1 octombrie 2021, de către ierarhii din Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care constată, cu multă îngrijorare, „că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției. Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viața multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă”.

Credincioșii sunt îndemnați ca duminică, 5 iunie, să participe la Sfânta Liturghie, să intensifice rugăciunea prin citirea Psaltirii și a Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, pentru ca Dumnezeu să ne izbăvească de multele și diferitele încercări pe care le traversează acum nu doar țara noastră, ci lumea întreagă.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor

Basilica: Duminica Părinților și Copiilor 2022: Părinții sunt chemați să cultive practica rugăciunii în comun

 

Începând cu anul 2009, prima duminică după data de 1 iunie este dedicată părinților și copiilor. Hotărârea a fost adoptată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arătând prețuire pentru părinții și pruncii lor, crescuți și educați în dreapta credință.

Mesajul Patriarhului Daniel la această sărbătoare se adresează părinților care sunt chemați să cultive practica rugăciunii în comun „ca izvor de bucurie și iubire statornică în familie”.

„Rugăciunea este temelia vieții și a creșterii spirituale a omului, care ne ajută să înfruntăm greutățile vieții, să pregustăm încă din lumea aceasta lumina și bucuria învierii și a vieții veșnice. Rugăciunea nu este doar lucrarea omului care se adresează lui Dumnezeu, ci și lucrarea tainică a harului lui Dumnezeu în sufletul celui care se află în comuniune cu El. Nimic nu poate înlocui rugăciunea și nicio activitate nu este mai de preț decât aceasta, fiindcă rugăciunea ne dăruiește inspirație și putere pentru a rosti cuvântul frumos și pentru a săvârși fapta bună”, transmite Părintele Patriarh Daniel.

„Într-o societate tot mai divizată și secularizată, pentru a răspunde nevoilor spirituale profunde ale generațiilor de copii și de tineri, Biserica îi cheamă pe părinți, educatori, învățători și profesori la o conlucrare permanentă, în spiritul comuniunii fraterne și al solidarității practice, ca educația copiilor să devină o preocupare comună majoră”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel semnalează că în ultimele decenii, în contextul multor provocări la adresa familiei creștine, Biserica a intensificat activitățile ei privind educația copiilor și a tinerilor. Dintre aceste activități, Preafericirea Sa amintește Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, ai cărei premianți au fost evidențiați recent la hramul istoric al Catedralei Patriarhale.

„Adresăm părinților și copiilor români un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra și de a trăi dreapta credință, de a practica rugăciunea în familie, de a cultiva iubirea părintească, fiască și frățească, spre slava Preasfintei Treimi și spre bucuria tuturor copiilor și a părinților!”, transmite Patrirahul României. Vedeți mesajul integral.