ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a afirmat, vorbind de valul de refugiaţi, că statele europene nu trebuie să-şi uite spiritualitatea şi şi-a exprimat dorinţa ca ţările vestice să-şi amintească de valorile creştinismului.

”Un lucru este clar. Şi francezii şi englezii şi alte state civilizate ar trebui să ţină mai mult la spiritualitatea lor. Privind noi de aici, de departe, avem impresia că uneori nu au preocupări spirituale foarte, foarte profunde. Pentru că ei, ca şi noi, sunt creştini şi nu trebuie să uite niciodată că civilizaţia pe care au moştenit-o s-a întemeiat pe temelia creştină. Domnul Hristos, Biserica Creştină sunt la rădăcina tuturor realizărilor civilizaţiei apusene. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fie buni şi să-i primească pe imigranţii care vin, datorită faptului că e sărăcie la ei în Asia sau în Africa. Dar cred eu că nu ar trebui să se schimbe configuraţia spirituală a Europei”, a spus mitropolitul într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca.

El a arătat că refugiaţii trebuie primiţi ”cu bunătate” dar a ţinut să sublinieze că primirea acestora nu ar trebui să ducă la o schimbare a configuraţiei spirituale a Europei.
 
”Aceste valuri de migranţi care pleacă de acolo, nu pleacă de bine, ci pleacă de rău. Această teroare care s-a instalat în zona lor îi determină până la urmă să îşi părăsească casa şi ţara. Oamenii aceştia trebuie primiţi cu bunătate şi cine să-i primească cu bunătate? Tinerii să-i primească cu bunătate pentru că cei mai mulţi sunt de vârsta lor. Am văzut şi prin mijloacele media că cei ce pleacă şi îşi iau lumea în cap, cei mai mulţi sunt oameni tineri”, a afirmat Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, citat de Agerpres.