ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului și a Anului Nou 2016.

"Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul ne arată iubirea nesfârșită și negrăită a lui Dumnezeu pentru omenire. Fiul lui Dumnezeu s-a făcut fiu al omului ca pe oameni să-i dumnezească prin Har. Dumnezeu coboară pe pământ ca pe om să îl înalțe la viața fericită, eternă, cerească. Sărbătoarea Nașterii Domnului este sărbătoare a păcii și a bucuriei. De aceea, la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos în Betleem, îngerii din ceruri au cântat slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire. 

Această sărbătoare este, în același timp, însă, și sărbătoarea darurilor și a darniciei. De aceea, cu prilejul acestei sărbători facem daruri celor care sunt dragi ai noștri dar și celor pe care nu-i ajută nimeni sau nu îi mai iubește nimeni, pe cei care sunt bătrâni și singuri, orfani, săraci, îndoliați și această dărnicie a noastră, care se arată în oferirea de daruri spirituale și materiale este răspunsul nostru la iubirea milostivă a lui Dumnezeu care trimite ca dar pentru mântuirea lumii pe Fiul Său Iisus Hristos.

Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului sau a Crăciunului și a Anului Nou 2016, dorim tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani", este mesajul Patriarhului Daniel.