ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să arătăm în jurul nostru prin cuvinte și fapte, prin colinde și daruri, iubire smerită și milostivă, pentru a aduce în sufletele și în casele oamenilor bucurie și pace spre slava lui Dumnezeu și fericirea poporului, a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un mesaj cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezul Domnului., scrie Agerpres.
 

„Nașterea Domnului Isus Hristos sau venirea lui Mesia Hristos a fost prezisă de profeții biblici cu multe secole înainte. Profetul Isaia a prezis cu 700 de ani înainte că Isus se va naște dintr-o fecioară și va fi numit Emanuel sau "Dumnezeu este cu noi". Deci, Mesia este în același timp Dumnezeu adevărat și om adevărat, iar Profetul Miheia a prezis tot cu 700 de ani înainte că Mesia se va naște în Bethleemul iudeic, iar obârșia lui este în zilele veșniciei, adică el este o persoană divină eternă care s-a făcut om. Pregătirea omenirii pentru venirea lui Hristos a fost îndelungată. Nenumărate generații, de la Adam până la Avram, și 42 de generații de la Avram până la Hristos, aproape 2.000 de ani. De ce? Deoarece era necesară conștientizarea că lumea bolnavă de păcatul neascultării omului față de Dumnezeu are nevoie de un vindecător, iar oamenii muritori au nevoie de un biruitor al morții prin înviere", a spus patriarhul Daniel.

Înaltul ierarh ortodox a spus că sărbătoarea Nașterii Domnului ne arată iubirea atotputernică și veșnică a lui Hristos.

„Sărbătoarea Nașterii Domnului ne arată mai întâi că iubirea atotputernică și veșnică a lui Hristos este, totodată, iubire smerită și milostivă. Fiului lui Dumnezeu cel nevăzut și necuprins, împăratul slavei care conduce întreg universul se face copil mic în pântecele Fecioarei Maria, se naște într-o peșteră săracă și este culcat într-o iesle. Cel atotputernic s-a făcut copil smerit și plăpând, total dependent de iubirea și grija celor din jurul său. Puterea lui este acum inocența sau nevinovăția lui. Totuși, îngerii din ceruri îi aduc cântări de laudă ca unui Stăpân, iar magii de la răsărit îi aduc daruri ca unui Împărat, astfel Dumnezeu Copilul sau Pruncul Isus este bucuria îngerilor și a oamenilor, bucuria pașnică izvorâtă din iubirea smerită și milostivă a lui Dumnezeu", a mai spus Patriarhul Daniel în mesajul său.
 
VIDEO: