ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La un an de la trecerea la cele veșnice a celor 64 de victime ale incendiului de la Clubul Colectiv din București, Patriarhul României a transmis, în numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române, „un cuvânt părintesc de consolare și comuniune în rugăciune familiilor și tuturor celor care îi plâng pe cei dragi, decedați în incendiul din Clubul Colectiv”.

Iată mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, publicat de www.basilica.ro: 

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Biruitorul morții, să odihnească împreună cu drepții sufletele celor decedați în lumina și pacea Împărăției lui Dumnezeu.

Totodată, mulțumim tuturor celor ce imediat după tragicul eveniment din 30 octombrie 2015 au ajutat, cu rugăciunea și cu fapta, familiile îndoliate și pe cei răniți (arși). În mod deosebit, mulțumim eparhiilor care au ajutat financiar fiecare familie îndoliată în etape diferite (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Clujului și Arhiepiscopia Dunării de Jos), preoților de caritate din spitale, preoților duhovnici care au consolat pe cei îndoliați și au îndrumat spiritual pe cei răniți, precum și tuturor credincioșilor mireni milostivi, medici, asistenți și donatori de sânge, care au arătat compasiune cu cei îndoliați și solidaritate cu cei răniți.

Rugăciunile de pomenire a celor decedați în incendiul de la Clubul Colectiv sunt binefacere spirituală pentru sufletele acestora, dar și consolare pentru familiile lor îndoliate, deoarece iubirea izvorâtă din credință și rugăciune este mai tare decât moartea (cf. Ioan 11, 25). Pe lângă pomenirile anterioare, și acum, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din 30 octombrie 2015, Biserica săvârșește slujbe de pomenire a celor decedați atunci, sporind astfel, prin rugăciune și prin fapte de milostenie, comuniunea de iubire frățească și solidaritate umană cu cei îndoliați și cu cei suferinzi în urma tragicului eveniment.

Încredințați că în momentele de grea încercare din viața comunității rugăciunea trebuie unită cu fapta milostivă, precum în momentele grele ale tragicului eveniment de atunci, tot așa și acum reînnoim apelul nostru pentru donare de sânge spre salvarea vieții altor oameni grav bolnavi, participând mai intens la campania «Donează sânge, salvează o viață» inițiată de Patriarhia Română și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre.

Cu părintești sentimente de comuniune și binecuvântări pentru familiile îndoliate și pentru cei aflați în suferință ca urmare a incendiului de la Clubul Colectiv,

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”