În mesajul de Crăciun, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, amintește tuturor românilor că Sărbătoarea Nașterii Domnului este și a „darurilor oferite copiilor, bătrânilor, orfanilor, celor bolnavi și singuri, dar și tuturor celor dragi”. 

„Această sărbătoare a darurilor”, spune Preafericirea Sa, „este răspunsul nostru la darul iubirii lui Dumnezeu arătat în Iisus Hristos”.

Patriarhul României își încheie mesajul prin urări de „sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani”.


Textul integral publicat de Basilica.ro:

Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul este, în primul rând, sărbătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni. Fiu cel Veșnic al lui Dumnezeu a coborât din Ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria și S-a făcut om pentru a dărui oamenilor muritori viață veșnică.

Această sărbătoare este, în același timp, sărbătoarea păcii și a armoniei între oameni. Când Pruncul Iisus S-a născut la Betleem, îngerii din Cer au cântat Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace și între oameni bunăvoire.

Sărbătoarea Nașterii Domnului este și sărbătoarea darurilor oferite copiilor, bătrânilor, orfanilor, celor bolnavi și singuri, dar și tuturor celor dragi. Această sărbătoare a darurilor este răspunsul nostru la darul iubirii lui Dumnezeu arătat în Iisus Hristos.

Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, anului nou 2019 și Botezului Domnului vă dorim tuturor sănătate și mântuire, pace și bucurie întru mulți și binecuvântați ani.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews