ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Custodele Coroanei României, principesa Margareta, afirmă, în mesajul de Crăciun adresat românilor, că țara noastră își consolidează libertățile, însă evenimentele din lume fac ca România să se confrunte cu dificultăți greu de imaginat în urmă cu două decenii.

„România își consolidează libertățile și folosește bine instrumentele dezvoltării. Societatea noastră dovedește conștiință și intransigență, dorește informație și să dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examen de competență și de etică. Ne lipsește încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva”, a scris principesa Margareta.   

Pe de altă parte, aceasta arată că recentele evenimente din lume au arătat că democrația trece printr-un moment de slăbiciune. ”Prosperitatea nu asigură automat echilibrul și siguranța în țările noastre. Deviere de la principii și valori, momente de rătăcire pot interveni în orice societate, chiar și cele mai avansate de pe glob. România are de făcut față unor dificultăți care erau de neimaginat acum 20 de ani”, avertizează principesa.   

În mesaj este amintită boala regelui Mihai și moartea reginei Ana: ”Anul acesta este un an al durerii, în care ne-am despărțit de regina Ana. Cei 68 de ani pe care Regina noastră i-a dăruit Regelui și țării ne-au făcut să credem că ea va fi mereu cu noi. Regina a plecat lăsând în urmă tristețe, dar și un exemplar legământ de devotament, modestie și hotărâre”.