ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Linșajul mediatic la care au fost supus zilele acestea pelerinii veniți să se închine la moaștele Sfintei Parascheva nu a rămas fără replică din partea unor români  care nu vor să fie etichetați nici „obscurantiști”, nici „adulatori de schelete”. În corul celor care, pe Facebook sau la unele posturi TV, au aruncat cu găleți de noroi în oamenii care au stat la coadă ore în șir, pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, s-a adăugat și un jurnalist de la controversata revistă Charlie Hebdo. Sarcasmul lui și al altor voci din peisajul presei românești l-au făcut pe blogger-ul Iulian Ciornei să scrie, într-un mesaj postat pe Facebook, „Da, sunt un imbecil, un retardat, că să fiu în ton cu Charlie Hebdo, care ne-a făcut pe noi, ăștia care pupăm oase, cretini. Adică vreo câteva milioane.”

Redăm mai jos textul integral publicat pe Facebook:

„Gata, pelerinajul Sfintei Parascheva se sfârși. Săracii, tâmpiții și imbecilii s-au închinat oaselor, unii s-au târât pe genunchi și-n coate, ca într-un dizgrațios ev mediu. Babele PSD-iste, moșii care puțeau a bătrânețe ramolită și toți analfabeții, absedant, au mai făcut o procesiune a prostiei, un cortegiu al adulatorilor de schelete învelite în odăjdii aurite. Popii s,au îmbogățit din nou, Daniel își freacă mâinile de bucurie: fraierilor, v-am ars din nou. Să vină merțanul!


Atât spun: descrierea de mai sus e și pentru mine, fiind un pupător de oase. Un închinător. Pentru ei sunt un pupător de oase, dar pentru noi, ăștia care pupăm religve, sunt un închinător la Sfinte Moaște, locuri unde Dumnezeu și-a pus amprenta, unde sfințenia e cuvântul de ordine. 

Da, sunt un imbecil, un retardat, că să fiu în ton cu Charlie Hebdo care ne-a făcut pe noi, ăștia care pupăm oase, cretini. Adică vreo câteva milioane. Ce mai contează? Trei milioane de oameni sunt aruncați la gunoi, la capitolul Familie. Uite recensământul, nu e recensământul. Frica e mare, știu. Dacă ar fi sa fie în fapt acest drept democratic, șocul aventurierilor LGBT- iști ar fi catastrofal. Ar fi prea mare lovitura pentru ei, perfect fatală. Trag de timp, folosesc toate armele din dotare, aruncă bani mulți pe lobby uri, fac tot ce pot pentru a-l împiedica . Au cumpărat aproape toată presa, de la CTP, Cartieni, Prelipceni, Gurani și până la ăla care cară camera de luat vederi. 

Televiziunile aproape că o fac pe față, deja fiind un război pe viață și pe moarte. Dar , din fericire, sunt glasuri puternice, care nu pot fi încă astupate, așa cum e deputatul Daniel Gheorghe, Iulian Capsali, artistul Paul Hitter, Victor Dogaru, Dan Tanasa, uneori Rareș Bogdan ( care a luat o amendă de 85,000 de lei pentru că a avut tupeul să spună că secuimea aproape că ne sufocă, că am fost uitați de mediul politic) și mulți alții care nu-mi vin în minte acum. Oare cei enumerați mai sus sunt toți imbecili?

Între 10 și 16 octombrie putem observa, fără prea multe obstacole, cum unii români și-au vândut bunul simț pe niște bani mizeri. Putem vedea oameni plătiți, seară de seară, cum aruncă cu noroi în tot ce înseamnă autentic, pe milioane de români, fără rușine. Vedem cum o mare parte a populației a fost făcută tâmpită de un jeg de publicație franțuză, fără să observăm vreo reacție din partea nimănui. Niciun secretar de stat din MAI nu a luat măcar o mică atitudine. Milioane de români sunt făcuți imbecili pe față. Și mii de români și-au pus "je suis Charlie" atunci când ISISul a făcut curățenie prin redacția lor. Voi, ăștia cu #jesuis, nimic acum? Niciun #rezist, nimic? 
Concluzie: sunt și eu un imbecil, un pupător de oase. Și mă bucur de asta. Amin și pace nouă, celor care pupăm oase! #rezist_pupând_oase”.