ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul de la Odorheiu Secuiesc, provocat de refuzul unei vânzătoare de etnie maghiară de a servi un client român a încins rețelele de socializare, provocând reacții pro și contra.

Un tânăr de etnie maghiară încearcă să spargă zidul acuzațiilor reciproce, făcând apel la cetățenii români de etnie maghiară să nu ia drept exemplu comportamentul „jalnic de nesimțire și aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română”. 


„Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aș dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog din suflet încercați să nu luați ca și exemplu acest comportament jalnic de nesimțire și aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română. Nu uitați că nu suntem buricul pământului, nu suntem majoritari. Și dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm ca niște sălbatici. Nu face decât sa crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari. Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt și vorbitor de Limbă Maghiară.
Eu propun să îi respectăm frații noștrii Români dacă dorim să trăim în pace și armonie alături de ei. În fond și la urma urmei aparținem cu toții acestui popor indiferent de limba pe care o vorbim. 
România. Te iubesc