Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a anunțat, în cadrul comandamentului de urgență organizat la Primăria Capitalei, că urmează să fie emisă o avertizare de cod galben de vreme rea pentru București.
 
Potrivit meteorologului, vijeliile și ploile torențiale urmează să lovească Bucureștiul după ora 18:00, însă intervalul critic va fi între orele 20:00 și 3 dimineață.

„Intensificările de vânt le apreciem între 55 și 65 kilometri la oră, însă este posibil ca în unele cartiere să atingă viteze mai mari. Spre dimineață, fenomenele vor diminua ca intensitate", a mai spus Băncilă. 

Precipitațiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere și la 35 l/mp, cantități ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

În acest context, primarul Capitalei, Gabriela Firea a cerut să fie toaletați copacii, pentru a nu exista riscul ca aceștia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare și a cerut poliției locale să discute cu diriginții de șantier pentru a-și pune în siguranță utliajele și macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să își pună în siguranță clienții și să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel și acoperișurile.

„Trebuie să fim pregătiți pentru ca mâine să putem spune că am depășit cu bine aceste ore cu fenomene meteo extreme”, a mai spus Firea.

De asemenea, primarul general al Capitalei a dat dizpoziție ca toate cursurile la școlile din Capitală să se încheie astăzi la ora 17:00.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews