ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a anunțat, în cadrul comandamentului de urgență organizat la Primăria Capitalei, că urmează să fie emisă o avertizare de cod galben de vreme rea pentru București.
 
Potrivit meteorologului, vijeliile și ploile torențiale urmează să lovească Bucureștiul după ora 18:00, însă intervalul critic va fi între orele 20:00 și 3 dimineață.

„Intensificările de vânt le apreciem între 55 și 65 kilometri la oră, însă este posibil ca în unele cartiere să atingă viteze mai mari. Spre dimineață, fenomenele vor diminua ca intensitate", a mai spus Băncilă. 

Precipitațiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere și la 35 l/mp, cantități ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

În acest context, primarul Capitalei, Gabriela Firea a cerut să fie toaletați copacii, pentru a nu exista riscul ca aceștia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare și a cerut poliției locale să discute cu diriginții de șantier pentru a-și pune în siguranță utliajele și macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să își pună în siguranță clienții și să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel și acoperișurile.

„Trebuie să fim pregătiți pentru ca mâine să putem spune că am depășit cu bine aceste ore cu fenomene meteo extreme”, a mai spus Firea.

De asemenea, primarul general al Capitalei a dat dizpoziție ca toate cursurile la școlile din Capitală să se încheie astăzi la ora 17:00.