ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


24 ianuarie a fost primul pas spre România Mare.  Este ziua în care românii își aduc aminte de momentul înfăptuirii Unirii Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Ca de fiecare dată pe 24 ianuarie, această zi este cinstită și de Patriarhia Română, printr-un Te Deum, ținut la Catedrala patriarhală. 

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, publicat pe site-ul basilica.ro, "Duminică, 24 ianuarie 2016, se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment deosebit din istoria poporului român înfăptuit la București de Adunarea Deputaților într-o clădire a Bisericii de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei.
 
De aceea, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală vor fi pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și ceilalți făuritori ai Unirii Principatelor Române.
 
După Sfânta Liturghie, de la ora 12.00, va fi oficiat un Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act măreț din istoria noastră națională la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ.
 
Se recomandă ierarhilor și preoților din Patriarhia Română ca la Sfânta Liturghie din ziua de duminică, 24 ianuarie 2016, să fie pomeniți toți cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române din anul 1859 și să se aducă rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că această Unire a constituit fundamentul statului român modern, România", precizează comunicatul Patriarhiei.