ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții Jandarmeriei Române au anunțat printr-un comunicat că la manifestațiile publice din 30 martie au protestat 44 de orașe.  În 10 dintre cele 44 de localități în care s-au desfășurat protestele, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv de 100 de persoane, potrivit știripesurse.

Amenzile au fost aplicate pentru nedeclararea manifestațiilor, dar și pentru intervalul de timp depășit prevăzut în hotărâri. Totodată, au fost aplicate sancțiuni pentru folosirea fără drept a unor obiecte periculoase, precum materialele pirotehnice.

În Cluj-Napoca, rata de infectare a depășit, astăzi, 01.04..2021, 7,5 la mia de locuitori, urmând ca viitoarele proteste să se încheie până la ora 20.00, conform legii în vigoare, după care protestatarii vor fi amendați fără motiv.

La București, Starea de Libertate anunță în continuare proteste la 17:30, la Universitate.

Referitor la protestele anterioare, publicistul Iulian Capsali adăuga pe Facebook că au avut loc "proteste la Fălticeni, Tecuci,A lexandria și Slobozia, unde nici la Revoluție nu a ieșit nimeni pe străzi. Incredibil! Vâlvâtaia a cuprins România!", nota acesta.