ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul Mihai Făgădaru a făcut un apel la solidaritate creștină și la unire a românilor prin împreuna-sărbătorire a Învierii Domnului. El îi invită pe toți românii ortodocși să transmită un mesaj prin care să își îndemne cunoscuții să se adune în curtea Bisericii în noaptea de Înviere: „De Paști vom fi împreună în Biserică”, este îndemnul pe care cei care vor accepta provocarea îl vor rosti la finalul unei filmări făcute chiar de ei. Urmăriți în baza articolului modelul înregistrat de Mihai Făgădaru!   
 
Teologul a postat pe Facebook și un apel scris prin care îi invită pe români să se unească în jurul lui Iisus Hristos, începând din noaptea de Înviere și continuând pentru tot restul zilelor ce vor urma:

„Apel la Unire prin împreuna-sărbătorire a Învierii!

În aceste timpuri în care suntem atât de dezbinați, unirea poporului român trebuie să se facă pornind de la un singur punct cardinal, Iisus Hristos, Cel Care spune: Fără Mine nu puteți face nimic. Și primul pas este împreuna-sărbătorire a Învierii Lui. Numai această unire poate să desfacă blestemul dezbinării poporului român. Opusul păcatului este libertatea. Dragostea biruiește frica. 

Numai așa poporul român poate să își recâștige libertatea, căci suprema libertate este cea în Duh și în Adevăr. Din aceasta decurg celelalte. 

Dacă pe aceasta o vom ceda, și celelalte libertăți fundamentale le vom pierde. Una câte una, pe rând, până când cercul se va închide în jurul gâtului nostru.

Uniți-vă și veți birui!
 
Umpleți curțile bisericilor și mănăstirilor, ca și inimile voastre să se umple de iubirea și harul lui Dumnezeu!
Un neam îngenuncheat în fața crucii Mântuitorului nu va putea fi îngenuncheat de lumea asta căzută, ci va fi drept și demn în fața timpurilor ce vor veni!

Singurul destin al unui popor creștin nu poate fi decât cel vertical, unit cu cerul.
 
Să NU fim noi cei ce frâng destinul acestui NEAM! O datorăm celor care s-au jertfit pentru libertatea lui, iar noi, la rândul nostru, suntem îndatorați față de copiii noștri!
 
Dacă legea de căpătâi a acestei țări nu va fi legea lui Dumnezeu, vom fi părăsiți în voia noastră, ce va aduce robia legilor ce vor aneantizează destinul nostru. 
 
Fără puterea biruitoare a credinței, în fața ispitei, minciunii înșelătoare și fricii de moarte, vom avea aceeași lașitate ca atunci când am tăcut ca popor când ne-au fost răpite Paștile, când am fost despărțiți de morții noștri din cimitire, când accesul la tratament și vindecare trupească era interzis în spitale, iar cine intra „beneficia” de protocoalele morții, ca apoi să fie îngropat ca un câine, fără haine, fără slujbă, fără ultima sărutare a celor dragi!
 
Ne trebuie credință mărturisitoare, iubitoare de ADEVĂR, ce va fi ca o stâncă în fața valurilor minciunii și a dictaturii globale ce vrea sa înghită lumea!

Un sistem politic care atentează chiar și la libertatea unui singur om sau a unui popor întreg se poziționează singur ca vrăjmaș al lui Dumnezeu, Cel Care i-a creat pe oameni liberi.

Și sclavii respiră oxigen, noi vrem să respirăm LIBERTATE.

Românii nu îngenunchează în fața pericolului pandemic, românii îngenunchează doar în fața icoanei.
De Paști vom fi împreună în Biserică. Hristos a înviat!”, a transmis Mihai Făgădaru în joia mare pe Facebook

Cu câteva zile mai devreme, el redactase și următoarea invitație pentru cei ce vor vrea să se înregistreze în mici filmulețe prin care să-și mobilizeze prietenii să meargă la Înviere:

„Iubiți frați intru Hristos, Hristos a înviat!

Acesta este un mesaj de solidaritate creștină,  o scânteie de dragoste și speranță care să aprindă dragostea între noi, creștinii.

Așa cum la Sfânta Lumină de la o singură lumânare se aprind toate lumânările, trecând de la unul la altul. Căci nu e puțin lucru o singură lumânare, oricât de mică ar fi, că poate face oricând ce nu poate face soarele, și anume să lumineze în întuneric! OCTAVIAN PALER.
 
Fiți o voce și-o chemare, 
Luminați pe fiecare!
 
Sa lăsăm pentru  Înviere tot ce ne desparte - Politica, Boală, Moarte -, căci parcă sunt sinonime și să rămânem UNIȚI în Cel Ce este Veșnic Viu, Veșnic Adevărat și Veșnic Bun: În IISUS HRISTOS DOMNUL!
 
Împreună cu El le vom birui pe toate!

Dragostea învinge teama. 
 
Veniți să luați lumină! Cea de acasă o aduce doar Enelul!
 
Faceți, deci, un clip cu un cuvânt al vostru, care să se termine în afirmația mărturisitoare:

De Paști, vom fi împreună în BISERICĂ!
 
Hristos a înviat!
 
Dați tag cui transmiteți mai departe ștafeta credinței. Iar ei fac un clip propriu sau împărtășesc mai departe acest mesaj (printr-unul dintre clipuri)”, a îndemnat Mihai Făgădaru.