ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunțat, joi seară, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre remilitarizarea ministerului, precizând că, dacă va fi luată o astfel de decizie, se va face transparent, după consultări cu sindicatele și angajații, informează Mediafax.
 
„E un subiect pe care l-am abordat cu doamna prim-ministru, vă mărturisesc, în ultimele zile. Nu vreau să dau un semnal în sistem, la momentul acesta, nu vreau să fie creată niciun fel de presiune în MAI sau să creadă lumea că, de mâine, ne apucăm de așa ceva. Tot astăzi m-am întâlnit cu Dumitru Coarnă, liderul unuia dintre sindicatele din ministerul nostru. Dacă vom face așa ceva vreodată, dacă o vom face, o vom face printr-o consultare foarte transparentă cu sindicatele, în primul rând, printr-o consultare foarte transparentă cu lucrătorii din minister pentr că este o decizie grea. Înseamnă o schimbare totală de paradigmă", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.
Potrivit sursei citate, Mihai Fifor a mai precizat că în Uniunea Europeană mai sunt două țări care au încă poliție militarizată, respectiv Ungaria și Estonia.