Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susține că există suspiciuni de fraudare a votului la alegerile din 26 mai, tocmai de aceea se ia în considerare înființarea unei comisii de anchetă parlamentare pentru a ancheta ceea ce s-a întâmplat.  Social-democratul a adăugat că este necesar să fie verificat dacă au fost sau probleme în sensul unui vot corect la europarlamentare.„Urmărim cu foarte mare atenție tot ce a apărut în spațiul public în ultimele zile legat de o posibilă fraudare a alegerilor în 26 mai. Am discutat și probabil că vom avea ca temă în cadrul unei ședințe de coaliție și ideea înființării unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul din 26 mai, pentru că, la urma urmei, cred că este foarte important ca toată lumea să știe că lucrurile au decurs corect sau dacă au existat probleme aceste probleme să poată fi evidențiate", a declarat Mihai Fifor.

Suspiciunile privind fraudarea alegerilor au venit și după ce un doctorand în Științe Politice, Ionuț Apahideanu, care alături de un coleg au arătat felul în care au fost comise mai multe erori la încheierea votului și care susține că nu este un membru de partid și nici simpatizant al vreunei organizații politice, ci doar dorește să deslușească misterul și să arate care sunt erorile comise pe 26 mai. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews