ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Fifor, ministrul Apărării, a precizat, luni, la audierea sa de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, că are în vedere lansarea unui program de înzestrare a Forțelor Navale cu un submarin produs într-un șantier românesc.
 
„Trebuie să întărim capabilitățile militare la Marea Neagră. Acest an va fi anul înzestrării Forțelor Navale Române pentru că este foarte mare nevoie de modernizare la Forțele Navale. Cred că este un program extrem de ambițios cel pe care ne propunem să-l lansăm și să-l ducem pentru aprobare în CSAT și în Parlament – programul înzestrării Forțelor Navale cu un submarin, deci cu capacități de luptă submarine, un lucru care ar putea să readucă Forțele Navale în zona de principal actor, principal jucător la Marea Neagră, cum de altminteri ne dorim să fim ca Armată română în ansamblu”, a spus Fifor, citat de Mediafax.

Ministrul propus al Apărării a spus că programul este pe termen mediu, iar submarinul va fi produs în România.

„Știu că poate părea puțin stranie această chestiune. Armata are încă în dotare submarinul Delfinul (foto sus - n.r.) pentru exerciții și, prin urmare, nu cred că e nimic spectaculos în ideea de a putea să derulăm un astfel de program pe termen mediu cu producție a unei astfel de capacități într-un șantier naval românesc”, a adăugat Fifor.

Mihai Fifor a primit, luni dimineață, aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 21 de ”voturi” pentru și 8 ”împotrivă”. Fifor a condus și ministerul Economiei, în subordinea căruia se află mai multe companii naționale de armament care au negociat în ultima vreme contracte cu firme străine interesate să producă echipamente militare în Români