ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă Constituțională al Coaliției pentru Familie, prezent în cadrul emisiunii Universul Credinței a Televiziunii Române, a vorbit despre inițiativa Coaliției pentru revizuirea Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind "întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

"Trebuie să înțelegem că există o imensă presiune pentru ambiguizarea noțiunii de familie, pentru multiplicarea formelor de familie, pentru slăbirea expresiei și definiției juridice a familiei ca uniune dintre un bărbat și o femeie. În acest context, cred că trebuie apărată această valoare", a spus Mihai Gheorghiu.

În cadrul emisiunii a intervenit telefonic Mircea Toma, președintele ONG-ului Activewatch, care, întrebat de moderatorul Corneliu Vlad Matache dacă inițiativa de modificare a Constituției ar restrânge drepturile vreunei minorități sau ale unul grup etnic, a declarat că această schimbare nu ar supăra cuplurile heterosexuale, ci "agresează flagrant libertățile altor oameni, care sunt diferiți".

Ca răspuns, Mihai Gheorghiu a precizat că inițiativa "nu lezează sau modifică drepturi deja câștigate". "Nu schimbăm situația de drept existentă în România. Definiția căsătoriei este cea din Codul Civil, nu există o altă definiție acceptată în interiorul angrenajului constituțional și juridic românesc. Ceea ce unii își închipuie că ar putea obține, sau că ar fi dezirabil, ține de fantezia lor, e problema lor personală", a spus Mihai Gheorghiu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews