ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 2.000 de oameni, aparținând diverselor confesiuni, au participat, sâmbătă, pentru al treilea an consecutiv, în Piața Unirii din centrul orașului Oradea, la o adunare publică în favoarea modificării articolului 48 din Constituție, demers inițiat de Coaliția pentru Familie. Ca și în anii precedenți, mesajul transmis de CpF a fost același: de solidaritate, indiferent de etichetările și presiunile la care sunt supuși cei care doresc modificarea Legii fundamentale în sprijinul familiei. Prezent la eveniment, președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a vorbit despre miza acestui referendum, care, așa cum speră, va avea loc,  totuși, în primăvară, după mai bine de doi ani de tergiversări.

„Anul trecut, peste 100.000 de oameni au mărșăluit ca și noi în peste 90 de orașe din România și Moldova. Astăzi au făcut-o la fel, aproape tot atâția. E unul din glasurile fundamentale ale societătii românești și chiar dacă nu vom vedea aceste chipuri, aceste mesaje, la televiziunile și radiourile centrale, e bine să știm că existăm, că suntem  solidari, indiferent cu ce preț, chiar cu acela de a fi considerați învechiți sau tradiționaliști. Referendumul pe care îl cerem de doi ani și jumătate este un referendum pentru adevăr, pentru respectul propriei vieți a oricărui om. E un referendum pentru România, pentru demnitatea noastră ca popor, pentru libertatea noastră ca creștini.  E un referendum în special pentru cei care vor veni mâine”, a spus Mihai Gheorghiu.

Președintele CPF spune că „nu vom putea izbândi decât prin credință, prin solidaritate, prin a fi treji și prin a spune că această cauză a noastră e cauza cea mai importantă din societate. Pentru că ceea ce se urmărește este schimbarea sufletului și a minții printr-o revoluție sexuală globală a tinerilor, a copiilor și nepoților noștri, ia noi avem obligația de a-i apăra, cel puțin până la vârsta majoratului, de tot ceea ce poate interveni în mod intruziv în sufletul și mintea lor.”

De asemenea, Mihai Gheorgiu consideră că acest referendum „este o mărturisire și pentru suveranitatea noastră, pentru capacitatea de a ne stabili singuri viitorul.Trag nădejdea ca în această primăvară să ne putem să ne exprimăm voința în referendumul pentru revizuirea Constituției. Să dea Dumnezeu să fim, în curând, toți, părtași unei vești minunate, și-anume că în această primăvară, referendumul pe care l-am cerut va fi organizat. Datoria noastră continuă până în ultima zi, până în ziua votului.”