ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie și Comitetul de inițiativă cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României neagă orice implicare în protestul de zilele trecute, de la MNȚR, acuzație lansată în spațiul public.
 
Într-un comunicat remis ActiveNews, CPF remarcă, de asemnea, că dezinformarea, linșajul public au  devenit acțiuni curente, banalizate și considerate îndreptățite atunci când sunt îndreptate asupra persoanelor sau personalităților publice cu vederi conservatoare.
 
După cum ActiveNews a relatat, mai multe persoane au manifestat duminică seara împotriva proiectării filmului „120 bătăi pe minut” în cadrul Studioului „Horia Bernea” din cadrul Muzeul Țăranului Român. pelicula fiind folosită ca pretext pentru forțarea introducerii educației sexuale în școli, cu accent pe relațiile homosexuale.

De asemenea, CPF apreciază că acuzația conform căreia ar avea orice legătură cu  protestul în cauză consituie un atac direct la adresa parcursului democratic al inițiativei cetățenești semnate de 3 milioane de români.

Publicăm textul integral al comunicatului:

„Coaliția pentru Familie și Comitetul de inițiativă cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României, prin președinte Mihai Gheorghiu, au  luat act cu îngrijorare de dezinformarea concertată propagată în spațiul public constând în acuzația de implicare în evenimentul din 04.02.2018 de la Muzeul Național al Țăranului Român.

Coaliția pentru familie,  Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și președintele comitetului de inițiativă cetățenească nu intervin în viața internă a niciunei instituții, nici în viața privată a niciunei persoane. Nu organizează proteste spontane, nu participă la protestele unor terți și consideră demnitatea fiecărei persoane ca fiind un atribut inalienabil.

NEGĂM categoric orice implicare in acest eveniment și ne exprimăm consternarea fată de ușurinta cu care sunt construite astfel de atacuri și linșaje mediatice împotriva cărora înțelegem să formulăm toate demersurile prevăzute de lege.

Credința și acțiunile noastre sunt publice și neechivoce. Considerăm că evenimentul de la MNTR și consecințele lui vătămătoare la adresa noastră, prin denigrarea la care suntem supuși si acuzațiile fără niciun fundament care ni se aduc, reprezintă reflexia unei agende ideologice, un atac grav asupra democrației  și asupra drepturilor fundamentale ale omului în măsura in care nu ne sunt respectate valorile și demnitatea prin încercarea de dizolvare a fundamentelor educației și culturii europene.

În acest context, solicităm instituțiilor statului, respectiv Ministerului Culturii și Identității Naționale să cerceteze în ce măsură difuzarea producției artistice care a generat evenimentul de la MNTR se înscrie în Misiunea Muzeului, iar Ministerului Educației Naționale să cerceteze cadrul în care a fost organizată dezbaterea cu elevi asupra aceluiași film artistic și măsura în care a existat acordul părinților și au fost respectate dispozițiile legale privind vizionarea filmului de către minori. Dacă aceste întrebări si solicitări publice pe care le facem ca simpli cetățeni români, fără a avea nicio legătură cu evenimentul de la MNTR,  vor atrage atacuri personale și hărțuiri ca  cele practicate în prezent, aceasta va reprezenta o dovada în plus a nivelului de limitare a libertății de exprimare și de încălcare a drepturilor fundamentale în societatea românească.

Ne exprimăm, de asemenea, îngrijorarea față de valul de calomnii, atacurile la persoană, dezinformarea, linșajul public devenite comportament curent, banalizate și considerate îndreptățite atunci când sunt îndreptate asupra persoanelor sau personalităților publice cu vederi conservatoare. Toleranța, respectul și spiritul democratic se dovedesc în comportamentul afișat față de toți cetățenii acestei țări. Dubla măsură, în schimb, arată că aceste valori sunt doar o fațadă în spatele căreia se află un spirit gregar și antidemocratic.

Tonul folosit de Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția României și de susținătorii inițiativei cetățenești, inclusiv Coaliția pentru Familie, a fost întotdeauna construit în cea mai elegantă  și  civică modalitate de exprimare, iar acuzația că am avea orice minimă legătura cu  protestul în cauză nu este doar nefundamentata, ci și construită ca un atac direct la adresa parcursului democratic al inițiativei cetățenești semnate de 3 milioane de cetățeni români.

Coaliția pentru Familie, Comitetul de inițiativa cetățenească pentru revizuirea art. 48 alin 1 din Constituția Românie și președintele comitetului de inițiativă cetățenească solicită  încetarea de urgentă a acestor atacuri personale bazate pe dezinformare și calomnie impotriva cărora vom exercita imediat toate demersurile legale.

Îi invităm pe toți aceia care luptă împotriva valorilor fundamentale ale civilizației europene creștine să păstreze decența discursului public.