ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântărețul Mihai Mărgineanu, trecut prin boală și dublu vaccinat cu Pfizer, scrie într-o postare publică pe Facebook că nu a mai putut să meargă la schi în Austria din cauză că Guvernul acestei țări a impus și a treia doză de ser experimental Covid pentru cei care o vizitează. El vorbește și despre reacțiile adverse „cumplite” trecute în prospectul „vaccinului” Covid, pentru care nici statul, nici producătorii nu își asumă nici o răspundere, deși fac tot posibilul să-ți facă viața imposibilă dacă nu consimți la vaccinarea silnică. Artistul denunță și afacerea din spatele impunerii testelor Covid dese și scumpe, care fac orice călătorie să aibă un cost dublu față de prețul deplasării în sine. Totuși, el este doar un om care își pune întrebări, deși s-a vaccinat de dragul avantajelor sociale și organizează în continuare concerte în spații închise, la care fanii lui sunt obligați să aibă certificat de vaccinare. Îi recomandăm cunoscutului cantautor să și compună un cântec pe temele serioase abordate. Sperăm să reprezinte mai degrabă un moment de trezire decât o reclamă interesată. Oricum ar fi, el se încadrează perfect la rubrica „Dilemele Vaccinaților”, inaugurată recent de ActiveNews:

„Astept de 2 (doi) ani sa se termine mizeria asta si vad ca nu da niciun semn ca s-ar termina..

Am stat inchis in casa, si  eu si restul lumii. Am avut magazine inchise, n-am mai putut merge la concerte, m-am adaptat cum am putut ca sa nu ma duc la dracu’ cu capu’ . ( ia uite si-o rima) 
Am trecut prin boala ca , deh,  asa e cand cunosti multa lume si crezi ca tie nu ti se intampla.

Autoritatile mi-au spus ca daca trec prin boala devin imun si mi-au dat un cod (incredibil dar adevarat ... mi-au dat un cod QR !) . Dupa aia s-au razgandit si au zis ca nu mai e deajuns sa iei boala ca tre’ sa te si vaccinezi.  M-am si vaccinat, da-i dracu de prosti insistenti ! 

Si uite asa s-au bagat mai multe tipuri de vaccin .  L-au izolat  pe ala facut de engleji (astra Zeneca)  ca pandemia a fost si contemporana cu porcaria lor de Brexit. (pandemia-porcaria ...alta rima !) 

Usor-Usor n-a mai fost bun nici Jonhson ca, cica, ala e clasic . (au ajuns si vaccinurile sa se clasicizeze ca muzica sau ca dramaturgii. Ne-am dat dracu’!) 

Dar, in schimb,  in farmacii nu gasesti antivirale nici daca tragi cu tunul !  

Bun! M-am vaccinat cu cel mai "la moda” vaccin. Doua doze ca asa zice treaba! Pfizer ( cred ca asa se scrie) 

Intre timp au fost vreo 4 valuri de imbolnaviri si au mai introdus niste "restrictii” . De restrictiile alea vechi si prostesti nu s-a facut nimeni responsabil. Nimeni-Niminea !

Zici ca nici n-au fost inchise TOATE restaurantele, toate specatacolele, toate muzeele, toate activitatile timp de cateva luni de zile . Zici ca nu s-a indus panica de catre presa de parca ne mancau extraterestrii de vii! Zici ca nu conteaza ca un test costa in medie  80 de euro cam peste tot si numai eu cred ca am cheltuit vreo 3000 de euro pe teste in perioada asta  (din care doar unul a iesit pozitiv, fir-ar sa fie! ). S-au cam imbogatit unii! 

Am facut boala, m-am si vaccinat! Dar acuma tre’ sa mai fac un vaccin . Booster-ul ! (are nume de SUV) 
De ce ? 
Pentru ca Austria a hotarat ea-de-una-singura ca nu ma pot duce sa schiez  acolo fara booster. Daca n-am booster tre sa fac PCR . (as fi schiat in Romania, dar la noi mai mult stau in telescaun sau la coada decat pe schiuri in viteza) 
Cu doua vaccinuri la bord si boala facuta, austriecii imi mai cer un cod ! (ca daca nu plateam vacanta de schi  din octombrie, nu ma mai duceam in tara aia plina de subalterni lispiti de simtul umorului,  nici ca prizonier !) .
Asa ca plec la schi si trebuie sa mai platesc un PCR (toata viata am urat PCR-ul si acuma nu mai pot umbla fara el in buzunar!) , in loc sa beau bere de banii aia. 
(80 de euro impartit la 3,5 euro halba egal doar 22 de beri ) . E scumpa berea in Austria, fir-ar!

Si mai ziceti voi astia mai catolici ca Papa ca suntem noi rai si necivilizati! 
Cand, de fapt, autoritatile sunt PRAF,  n-au nimic in cap, isi dau cu stangul in dreptu’ si nu isi asuma nicio responsabilitate nici sa-i pici cu ceara de albine incinsa si au comportament secretare din multinationale. ( alta rima!) 

Adica uite si tu situatie :

Vaccinul pe care l-am facut eu da efecte secundare .Unele pot fi  cumplite. 
Producatorul, Statul sau Sistemul National de Sanatate nu isi asuma nicio responsabilitate pentru asta, desi pe prospect scrie ca "poti sa si mori, ba!’  

Dar acelasi Sistem te obliga sa-l faci ! Pe raspunderea ta. 
Si daca refuzi sa-l faci pentru ca atata te duce pe tine mintea,  esti aruncat la marginea societatii,  vei fi etichetat de CTP ca antivaxer, rad de tine mascaricii aia doi de la beunuteve, te scuipa in gura cartianu de prin sit-uri de ‘presa’ din ce in ce mai aresive si mai lipsite de continut,  nu te lasa badigarjii sa intri in ‘mol sau te da afara din carciuma vreun patron care o uraste pe shoshoaca. 
Sau mai rau ! Te desfiinteaza toti "neica nimeni”  ca pe Dan Bittman si nici n-ai ce sa le faci, pentru  ca prostii sunt foarte solidari unii cu altii. 
Dar daca  s-ar merge pe  renuntarea la toate restrictiile stupide gen cod QR si constientizarea populatiei ca daca se imbolnaveste o si mierleste ?????      (na ca am mai facut o rima) .
 
Adica, sa-i faci pe oameni sa inteleaga ca : 
Daca ai comorbiditati si faci covid, o mierlesti taticu’ .  
Daca te vaccinezi ai o sansa in plus si nu mai treci pe la ATI (si ATI e un fel de Styx ! face legatura intre lumi) 
Daca nu te vaccinezi si ai comorbiditati, nu mai veni la ATI cand faci covid. Mori linistit in patul tau de acasa ca  macar  e mai liniste si poti sa-ti aprinzi o lumanarica de unul singur.  Ca n-o sa stea nimeni langa tine. 
  
Sistemul de Sanatate poate sa ingrijeasca un numar "n” de bolnavi . Ce e peste numarul  asta ... moare (din pacate!) pentru ca n-are cine sa-i ingrijeasca! Si numarul ‘n’ e din doar 4 cifre. 
Daca te vaccinezi ai o sansa in plus sa faci o forma usoara .  O sansa in plus! Nu o certitudine! 
Dumnezeu cu mila si noi cu mintea ! 

Nu mai sta aproape de lume si nu te mai inghesui la cozi pentru  ca iei virusul si ... de unde bani de flori? 
Daca ai comorbiditati si NU iti faci vaccin ai o nesansa mare sa mori, ba frate! (sau soro!)  
Daca faci vaccinul o sa ai niste simptome nasoale : greata, ameteala, durere de cap, somnolenta. 
Daca nu faci simptomele astea inseamna ca nici vaccinul nu prea isi va face treaba. 
Situatia  e N A S H P A pentru toata lumea. 

Eu zic ca e mai simpla si mai pe intelesul lumii acest tip de comunicare clara care nu lasa niciun loc de interpretare avocateasca de duzina !
Poate functioneaza mai bine decat banii aia aruncati de Stat pe geamul televiziunilor, cu mesaje goale de genul: Poarta masca! Fii responsabil!

Mai am o singura rugaminte: minte-ma frumos si fa-ma sa am impresia ca decizia vaccinarii imi apartine. 
Ca daca ma obligi, s-ar putea sa ti-o iei mai devreme sau mai tarziu
Pana si Ceausescu si-a luat-o pana la urma de la apropiatii lui”, a scris artistul Mihai Mărgineanu pe pagina lui de Facebook

Mihai Mărgineanu (n. 2 octombrie 1969, București) este un cântăreț, actor și compozitor român de muzică folk și pop-rock. Repertoriul său este inspirat din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creații proprii în același stil. Versurile sale sunt adeseori explicite, conținând cuvinte necenzurate, ne explică, doct, WikiPedia. Pentru cei care-l descoperă prima oară, cântecele lui se împart în (cel puțin) două categorii: cele de dragoste (A fost odată, Când te scuturi de zăpadă, Dor de tata ș.a.) și cele de bășcălie (Mă iubește femeile, Jana era croitoreasă, Femei, femei! ș.a.).