ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Neșu, fostul fundaș stânga al echipei Steaua și FC Utrecht, dar și al echipei naționale a României, a împlinit duminică 40 de ani. Ce mesaj a transmis pentru colegul care l-a accidentat acum 12 ani.

Acum 12 ani, la un antrenament al FC Utrecht, Mihai Neșu a suferit un accident cumplit, după ce colegul său Alje Schut a căzut peste el și i-a rupt o vertebră cervicală. Accidentul grav l-a paralizat.

„N-am mai vorbit cu el de ceva timp. Cred că i-a fost foarte greu. Am mai zis eu într-un interviu, cred că el nu știe ce bine mi-a făcut întâmplarea asta. Nu el, propriu-zis, că el n-a avut nicio vină, ci întâmplarea asta. În contabilitatea vieții mele, ce s-a întâmplat e un plus, chiar dacă la prima vedere pare ceva rău și greu de dus. Știu că lui i-a fost foarte greu atunci, după accident, dar acum sper să să fi trecut peste asta, are și el o familie frumoasă. Eu niciun gând n-am avut atunci, după accident, să învinovățesc pe cineva pentru ce mi s-a întâmplat”, a spus Mihai Neșu într-un interviu pentru GSP.

Mihai continuă să ofere ajutor prin intermediul fundației sale, prin care susține copiii cu dizabilități neuromotorii. El a povestit care este programul său obișnuit.

„Mă trezesc dimineața la 7, mă ajută sora mea și cu o doamnă asistentă să fac baie, să mă îmbrac. Doamna asistentă îmi gătește micul dejun, mănânc, după aceea mă duc pe șantier. Mai am două zile pe săptămână masaj, dimineața, și atunci mai întârzii pe șantier. Dar, în principiu, stau pe șantier vreo 3-4 ore, după aceea mă duc la fundația actuală să fac și eu terapie două ore, apoi mă întorc acasă, unde mai lucrez una-alta, mă mai relaxez. Seara, de obicei, cel târziu la 21:00 – 21:30 mă pun în pat, mă mai uit un pic la televizor și mă culc”.

„Eu sunt un pensionar fericit, că eu am pensie de accident. Ce să zic, mă bucur de viața asta pe care o am, chiar dacă la început a fost greu. Or fost grei primii ani, dar tot ce a venit după a fost ca atunci când după furtună iese soarele. Iar acum e numai soare”, a mai spus Mihai.

De la statul român, Mihai primește o pensie infimă, de 100 euro pe lună și una de însoțitor de 300 euro. În schimb, statul olandez îi oferă o pensie de 3.000 de euro. „Fiind accident de muncă, atunci beneficiez de pensia din Olanda care mă ajută destul de mult să mă descurc. Am mai avut și bani puși deoparte din fotbal și încă nu s-au terminat”, a spus el.