ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țintuit într-un scaun cu rotile de ani buni, fostul fotbalist Mihai Neșu s-a apropiat de Dumnezeu, mărturisindu-și credința de fiecare dată.  Și pentru a se simți și mai aproape de Dumnezeu, Mihai Neșu a urcat, alături de un bun prieten, în aceste zile, la Muntele Athos.

Pe pagina de Facebook Uniți pentru Mihai a fost postată miercuri, 4 iulie, o imagine cu Mihai Neșu împreună cu Pantelis Kapetanos și George Ogăraru însoțită de mesajul: „Dis de dimineața, cu mare bucurie, în drum spre Muntele Athos!!”, scrie basilica.ro.

„Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toți. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că ești în scaun”, a povestit Neșu, într-un interviu pe care l-a dat în trecut pentru Trinitas TV.

Mihai Neșu și-a încheiat cariera fotbalistică la 28 de ani în urma unui accident petrecut la antrenamentul echipei FC Utrecht din data de 10 mai 2011, când și-a fracturat o vertebră cervicală ce l-a lăsat paralizat de la umeri în jos. Accidentul însă l-a apropiat mai mult de Dumnezeu.


După accident, fostul sportiv a înființat fundația Fundația Mihai Neșu aducând mângâiere, speranță și bucurie multor copii cu diferite dizabilități neuromotorii din Oradea și Județul Bihor, dar și părinților lor.

Dacă în iunie 2015, la deschidere, capacitatea centrului era de 30 de copii, în prezent, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie din Oradea deservește un număr de 80 de copii.

În cadrul centrului beneficiază de terapii diverse precum: therasuit therapy, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și hidroterapie. În viitor se dorește construirea unui centru mult mai mare și mai spațios care să se adreseze și adulților.