ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Neșu a fost invitatul special al Cupei care îi poartă numele și la care au participat joi copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani din Sânnicolau Român, informează basilica.ro.

Cupa Mihai Neșu esteun minicampionat de fotbal, aflat la prima ediție, care a reunit anul acesta 11 echipe din tot atâtea parohii din Protopopiatul Oradea: Oradea-Velența I, Oradea-Sfântul Apostol Andrei, Sânnicolau Român, Hidișelu de Sus I, Palota, Sânmartin, Nojorid II, Husasău de Criș, Tilecuș, Vârciorog și Aleșd I.

Fiecare echipă a fost însoțită de preotul paroh, iar la eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.


Parohiile Sânnicolau Român (locul I), Aleșd I (locul II), Hidișelu de Sus I (locul III) au primit cupe și premii, iar toți ceilalți participanți au primit diplome de participare.

De asemenea, organizatorii competiției și câțiva sponsori au oferit o sumă de bani Fundației Mihai Neșu din Oradea, înființată și coordonată de fostul sportiv orădean.

În cadrul acestei fundații funcționează „Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii” ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie, unde 130 de copii din Oradea și județul Bihor, dar și din alte județe, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, cu diferite dizabilități neuromotorii, beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale specializate: therasuit therapy, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și hidroterapie.