Mihai Neșu a fost invitatul special al Cupei care îi poartă numele și la care au participat joi copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani din Sânnicolau Român, informează basilica.ro.

Cupa Mihai Neșu esteun minicampionat de fotbal, aflat la prima ediție, care a reunit anul acesta 11 echipe din tot atâtea parohii din Protopopiatul Oradea: Oradea-Velența I, Oradea-Sfântul Apostol Andrei, Sânnicolau Român, Hidișelu de Sus I, Palota, Sânmartin, Nojorid II, Husasău de Criș, Tilecuș, Vârciorog și Aleșd I.

Fiecare echipă a fost însoțită de preotul paroh, iar la eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei.


Parohiile Sânnicolau Român (locul I), Aleșd I (locul II), Hidișelu de Sus I (locul III) au primit cupe și premii, iar toți ceilalți participanți au primit diplome de participare.

De asemenea, organizatorii competiției și câțiva sponsori au oferit o sumă de bani Fundației Mihai Neșu din Oradea, înființată și coordonată de fostul sportiv orădean.

În cadrul acestei fundații funcționează „Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii” ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie, unde 130 de copii din Oradea și județul Bihor, dar și din alte județe, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, cu diferite dizabilități neuromotorii, beneficiază de tratamente specifice de recuperare și terapie, cu ajutorul unor cadre medicale specializate: therasuit therapy, kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și hidroterapie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews