ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Șora, în vârstă de 102 ani, a anunțat pe pagina lui de Facebook că va fi observator independent la alegerile din 26 mai.

 
Mihai Șora a scris miercuri: „Voi merge în Vrancea, în locul care ar putea fi, cum spune balada, o gură de rai, dacă nu ar apărea stricăciunile unor oameni, corupția lor, venalitatea. Ceea ce s-a alterat, în ultimii ani, ceea ce s-a surpat sub povara necinstei, mai mult decât sub zdruncinări de seisme, este tocmai încrederea, puntea de legătură dintre faptele și vorbele oamenilor, dintre vorbele lor și gând, dintre gând și realitate".

Șora și-a îndemnat fanii de pe Facebook să se înscrie ca observatori independenți la alegeri.

„Pentru a ne apăra democrația, pentru a apăra viitorul copiilor”, a susținut el. „Vor fi aproape 20.000 de secții de votare. Iar noi trebuie să fim și mai mulți", a concluzionat scriitorul.

Pe 26 mai, în România vor avea loc alegerile europarlamentare. Președintele Klaus Iohannis vrea să organizeze, în aceeași zi, un referendum pe teme de Justiție.